To je to što me zanima!

On je predvidio da će pobijediti Trump, a sad mu predviđa kraj

Allan J. Lichtman, istaknuti profesor povijesti iz Washingtona, predvidio je pobjedu Trumpa, ali je rekao i da će republikanski Kongres Trumpa vjerojatno opozvati
Vidi originalni članak

Allan J. Lichtman, istaknuti profesor povijesti iz Washingtona, prognozirao je da će Donald Trump (70) pobijediti na američkim predsjedničkim izborima, ali je prognozirao i da će Trumpa republikanski Kongres vjerojatno opozvati, piše The Washington Post.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Republikanci kontroliraju i Zastupnički dom i Senat, a kao svojeg kandidata vide, tvrdi  Lichtman, novoizabranog potpredsjednika Mikea Pencea (57).  

- Reći ću vam još jednu svoju prognozu. Ona se ne bazira na mojem sustavu. To je moje mišljenje. Republikanci ne žele Trumpa za predsjednika jer mu ne mogu vjerovati i ne mogu ga kontrolirati - objasnio je Lichtman. Vjeruje kako će republikanci vrlo brzo naći razlog zbog kojeg mogu maknuti Trumpa te će mu ili zamjeriti da je ugrozio nacionalnu sigurnost ili da je učinio nešto u korist svog biznisa. 

Tko je Mike Pence?

Za razliku od "naglog" Trumpa, Pencea opisuju kao trezvenog, mirnog, lojalnog, promišljenog, suzdržanog. Pence ima veće političko iskustvo nego Trump. Pence sebe opisuje kao "kršćanina, konzervativca i republikanca". Trump i Pence ne slažu se baš u svemu. Dok Pence govori o "korumpiranom sustavu u Rusiji", Trump ne krije svoje oduševljenje Vladimirom Putinom. Pence je bio i protiv Trumpovih zahtjeva, koje je navodio u kampanji, da se muslimanima zabrani ulazak u SAD.

Pence zastupa vrlo konzervativne stavove. Protivi se pobačaju i istospolnim brakovima. Prošle godine Pence je potpisao zakon o vjerskoj slobodi koji poduzećima daje slobodu da rade što je u skladu s njihovim uvjerenjima. Tako su mogli odbiti klijente homoseksualne orijentacije. Nakon niza kritika, Pence je taj zakon promijenio. Inače, prije je bio predstavnik u Zastupničkom domu te guverner Indiane. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 192

  • Amallka 22.11.2016.

    Da bi opozvali Trumpa, to bi značilo 'impeachment' što se dogodilo u slučaju Clinton koji se ispričao i ostao na funkciji, i Andrew Johnson je bio u istoj situaciji, no niti jedan nije smijenjen, dok je Nixon sam napustio poziciju...tako da bi Trump morao nešto opako sagriješiti u što sumnjam...nije ni on slučajno postao predsjednik !

  • JaLe_1 14.11.2016.

    Izabrati covjeka za predsjednika koji je sexualbo napastovao toliko zena je ravno ludilu.Samo se zapitajte da vam netko pipa mater kakvo misljenje bi imali o tom covjeku 😂😂

  • GanicuzOo 14.11.2016.

    što je babi milo ,to joj se i snilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare