To je to što me zanima!

"Onečišćenje benzenom u Sl. Brodu nije opasno za zdravlje"

Duspara je gostujući u Dnevniku 3 HTV-a rekao kako je izjava Zmajlovića dokazala nepoznavanje stanja. Pozvao je ministra okoliša da dođe živjeti u Slavonski Brod
Vidi originalni članak

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović je za HTV izjavio kako onečišćenje u Slavonskom Brodu nije opasno za zdravlje, ali je svjestan da utječe na kvalitetu života. Rekao je da se u rujnu u Banjaluci već razgovaralo o tom problemu. Tada je dogovorena izrada katastra onečišćivača s hrvatske i strane Republike Srpske te postavljanje još jedne mjerne postaje u Slavonskom Brodu.

Podsjetimo, na mjernoj postaji u Sl. Brodu ponovno su zabilježena znatna prekoračenja dopuštenih vrijednosti štetnih plinova u zraku. Izmjerena koncentracija sumporovodika u Slavonskom Brodu gotovo je 40 mikrograma po prostornome metru, što je šest puta više od granične vrijednosti. Koncentracija benzena u jednom satu premašuje godišnju graničnu koncentraciju. 

Gradonačelnik Mirko Duspara pismeno je zatražio od ministarstva, predsjednika i premijera da država riješi problem s glavnim onečišćivačem. 

Duspara je gostujući u Dnevniku 3 HTV-a rekao kako je izjava Zmajlovića dokazala nepoznavanje stanja.

- Zašto je zrak u Slavonskom Brodu druge, a ne prva kategorije? Pozivam ministra Zmajlovića da dođe živjeti u naš grad, rekao je između ostalog Duspara.

Unatoč svim obećanjima ruski vlasnici bosanskobrodske Rafinerije još nisu ispunili minimum ekoloških normi. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • soso0015 29.10.2012.

    kreten.mozda mu je zadaca da potruje hrvate

  • tajnamoja 28.10.2012.

    Izjava tjedna

  • HR revolucija 28.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare