To je to što me zanima!

Otkada je to spašavanje HDZ-a na vlasti u interesu naše djece?

Most se dvaput žrtvovao u našem interesu, Pupovac se žrtvuje i teško pati uz HDZ već godinama, a sad se Vrdoljak žrtvuje za našu djecu tako što će održati HDZ na vlasti. Kao da nas taj isti HDZ nije dovdje doveo.
Vidi originalni članak

Održavanje HDZ-a na vlasti očito predstavlja veliku patnju, pa se stoga mora predstaviti i kao velika žrtva.

Gotovo kao bacanje u užareni vulkan.

Ivan Vrdoljak bio je pun pravedničke patetike. "Neću rejting nikada staviti ispred boljeg obrazovanja za svoje troje djece i ako ikada koji roditelj učini suprotno, ja ga ne vidim, ja taj nisam", poručio je jučer, odgovarajući na upit o najavljenoj koaliciji s HDZ-om.

Onaj koji je prije mjesec dana apelirao da se "ne siluje HNS" oko suradnje s HDZ-om, sada se u vezi suradnje s HDZ-om poziva na "interese Hrvatske i njezinih građana". On nije gradio karijeru da bi "donosio odluke koje ne bi donijeli bolje Hrvatskoj". "Tako ćemo i u budućnosti donositi odgovorne odluke, ne zbog rejtinga, nego za ovu našu lijepu zemlju", kazao je Vrdoljak.

A to, očito, u ovoj lijepoj zemlji ne može proći bez održavanja HDZ-a na vlasti.

Tko trese brod, a tko ga prazni?

Milorad Pupovac nedavno je bio pun patetične uzvišenosti kad je trebao objasniti svoju odluku da digne u Saboru ruku za Vladu HDZ-a. Uz teške uzdahe i bolne izdisaje, zagledan u daljinu i obuzet teškim mislima, Pupovac je prije par tjedana govorio o javnom dugu, nestabilnom susjedstvu, o Agrokoru i kritizirao druge stranke zato što o tome ne vode računa.

"Neki ljudi se krcaju na brod da bi tresli tim brodom, a ne da bi iz tog broda iskrcali ono što trebaju iskrcati", govorio je predstavnik nacionalnih manjina u Saboru.

On se, dakle, žrtvuje za sve nas i u ime viših interesa drži HDZ na vlasti.

Zahvalnost zbog žrtve

A slično razmišljaju i hrvatski građani u nedavnim anketama. Misle da Hrvatska ide u krivom smjeru, ali svejedno glasaju za HDZ. To je vjerojatno isto nekakvo žrtvovanje. 

Mazohizam, svakako. (A možda i sadizam.)

Uglavnom, mora da je strahovito teško dići ruku za ostanak HDZ-a na vlasti, a opet svi to nekako redovito čine. I pritom mi im svi moramo biti zahvalni.

Vrdoljaku zato što vodi računa o budućnosti naše djece, Pupovcu zato što vodi računa o geostrateškoj stabilnosti, javnom dugu i HDZ-ovu nasljeđu u Agrokoru. A moramo biti zahvalni i svima anketiranima koji ne žele ništa drugo nego samo da HDZ konačno povede državu u pravom smjeru.

A to, kako vidimo, nikako da se dogodi.

Mostova patnja

I Most se u čak dva navrata debelo žrtvovao u ime Hrvatske, njezine stabilnosti, prosperiteta i blagostanja, dovodeći HDZ na vlast.

Iz izjava Bože Petrova i ekipe mogli smo vidjeti kolika je to muka bila. No oni su je svejedno, vođeni mesijanskim žarom i religijskim poslanjem, stoički podnijeli.

Dok im HDZ nije opalio nogu u dupe.

I sad taj HDZ, koji je dvaput srušio svoju Vladu i koji se dvaput na mrtvo ime posvađao s najbližim partnerom, zove nove partnere da ga održe na vlasti. I ti partneri, Vrdoljak i Pupovac, uredno se odazivaju tom sirenskom zovu i poslušno stupaju prema rubu vulkana.

Kako bi  se u ime svih nas bacili u njega.

Boljitak i nazadak

Jer, naravno, HDZ-ov ostanak na vlasti uvijek je u interesu Hrvatske. Bez HDZ-a nismo mogli zamisliti boljitak i napredak, pa je stoga posve normalno da se i sada učini sve - ali baš sve i pod bilo koju cijenu - kako bi HDZ ostao na vlasti.

Vrdoljak bi spašavao kurikularnu reformu koju je upravo HDZ ukinuo pa baš nedavno imenovao svoje poslušnike, ideološke pravovjernike i svjetonazorske zelote da vode hrvatsku djecu u bolju budućnost.

Pupovac bi spašavao hrvatsko gospodarstvo koje je HDZ rasturio i stabilizirao bi međunarodni položaj Hrvatske koji je 20 godina u rukama HDZ-a. A Pupovac isto toliko godina drži svijeću HDZ-u.

A i hrvatski građani, onih 73 posto koji u anketama tvrde da Hrvatska (pod vodstvom HDZ-a!) ide u krivom smjeru, i dalje dižu rejting tom istom HDZ-u (dok ostalima uglavnom pada ili stagnira) i uredno na izborima daju svoj glas stranci koja vodi Hrvatsku u krivom smjeru.

I njihova žrtva je također pregolema, ali oni su je spremni podnijeti u interesu hrvatskog čovjeka, hrvatske nacije i hrvatskog zajedništva.

Naravno, što je Vrdoljakova i Pupovčeva žrtva veća, veća je i cijena za koju se oni prodaju. 

Oko toga nikada nije bilo spora: iza velikih riječi kriju se obično i veliki iznosi. Pupovac o tome svašta zna, a sad će to konačno doznati i Vrdoljak. 

Uostalom, tko pita za cijenu kad je žrtvovanje u pitanju?

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • josip174 07.06.2017.

    Vrdoljak će biti prvi koji će prekinuti HDZ-ove igre i napraviti posla u njihovoj vladi... on tu dobro pliva i napraviti će ono što most nije!

  • histria0@yahoo.com 07.06.2017.

    Mister razdjelnik sa još 6.kriminalnih djela, Pusićka koja mrzi Hrvatsku iz dna duše zajedno sa svojim bratom čiji je djed sa krova zgrade iz strojnice ubijao Hrvate (cijela familija Hrvatomrzci), A.M.Taritaš sa obnovom kuća u Gunji po većoj cijeni nego u primorju ako ste se prihvatili politike i bavite se njome, patite za visokim funkcijama imali ste priliku bez izbora dobiti visoke funkcije. Vi to nećete iz dokazane mržnje ne prema HDZ-u nego prema Hrvatskom narodu kojem će te nepotrebnim novim izborima uzeti iz džepa 130. milijuna kuna. Da volite Hrvatski narod koji vas plaća mogli ste dobiti 4. ministarstva ali mržnja vam je jača strana. Pljujete po HDZ-u a imali ste veliku priliku dokazati jeste li bolji od HDZ-a. Vi to nećete iz mržnje i nesposobnosti. Naj lakše je pljuvati, ali ste pljunuli sami sebe i narod koji vas plaća. Narod vam ne prašta, bit će te kažnjeni na nepotrebnim izborima.

  • Milas_1 07.06.2017.

    Dragi moj jadni Klauški. Sve si okrenuo naglavačke. Ako Most traži ostavku Karamaka i ne želi podržati ministra Marića onda je Most taj koji je srušio Vladu dva puta tj. odrezao granu na kojoj je sjedio. Ovi izbori su pokazali što narod misli o tome. I koga ti to vidiš na čelu države kad si tako nezadovoljan s HDZ-om? Vidiš Bernardića kao premijera, možda Pernara, Vrdoljaka. Plenković nas je htio poštedjeti još jednih izbora i Plenković je po svim svojim referencama puno kopalja iznad svih drugih. Zazivate nove izbore kao da očekujete čudo u kojem će pobijediti - tko? Ovaj jadni nikakav SDP ili još jadniji HNS. Možda HSS s lopovom na čelu, ma dajte više .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare