To je to što me zanima!

Ono kad u školi najave test iz područja koje ti baš ide super

Nakon što je voditeljica na HRT-u najavila set svjetonazorskih pitanja, svi kandidati mirno su stajali. Svi osim Zorana Milanovića. On je, kako se vidi u snimci, stisnuo dvije šake kao da je jedva čekao baš ta pitanja
Vidi originalni članak

Ako nema više replika, idemo na sljedeći blok pitanja. Sad imamo četiri svjetonazorska pitanja, rekla je voidteljica HRT-a na sučeljavanju.

DEČKO KOJI SE KLONIO NEVOLJA Moje pjesme, moji snovi: Škoro svirao rock i slušao Hendrixa...

I dok su svi predsjednički kandidati mirno stajali, Zoran Milanović stisnuo je dvije šake i nasmijao se. Kao da je jedva čekao ta svjetonazorska pitanja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To su bila redom pitanja o pravu na pobačaj, je li vjeronauku mjesto u školama, bi li kandidati sudjelovali na gay prideu i što za njih znači Franjo Tuđman, a što Tito.

Zoran Milanović se nakon sučeljavanja požalio da kandidati nisu mogli iznijeti svoje programe i da je bilo kakvo ozbiljnije sučeljavanje između njega, Škore i Kolinde bilo tehnološki nemoguće zbog samog koncepta sučeljavanja.

VIDEO: Milanovićevu reakciju pogledajte na 1:42:11

Evo kako je odgovarao na pitanja kojim se toliko veselio:

Podupirete li pravo na pobačaj?

- To je pravo na izbor. Teška i kompleksna situacija, ali to je prije svega izbor žene. 

Je li vjeronauku mjesto u školama?

- Vjeronauk može, ali isključivo kao izborna nastava, što nije. On treba biti na kraju nastave. Djeca idu na informatiku puno kasnije, a vjeronauk imaju unutar nastave. 

Biste li sudjelovali na gay prideu?

- Ja sam ideološko biće, to me određuje. Ovo je ideološko pitanje. Homoseksualnost je prirodna pojava i nije bolest, što više reći? 

Što za vas znači Tuđman, a što Tito?

-  Četiri čovjeka bila su značajna za Hrvatsku u 20. stoljeću. Bolje od ovoga nemamo. 

Idi na 24sata

Komentari 266

  • 19.12.2019.

    Pitanja koja nemaju veze s stvarnim problemima ove opljačkane i napaćene zemlje . Čudi me kako da nisu pitali tkoje bolji Ronaldo ili Messi ili da li je Fury bolji od Joshue . Jebem te glupavi narode u vakuum u glavi .

  • 18.12.2019.

    Oreskovic/Kolakusic/Milanovic,..ostalo-blagi uzas i sramota.

  • 18.12.2019.

    Novinaru što ti je to " ono" u naslovu članka?? "Ono" je inače bila skraćenica u Jugoslaviji, a značila je: općenarodna obrana. I onda se dodavalo: dsz ( društvena samozaštita). Ono, pitanje glasi: koje ono, što ono, čemu ono? Ono pitam. Iz ono znatiželje. Ono.

Komentiraj...
Vidi sve komentare