To je to što me zanima!

Opačić je obećala: Vlada nema namjeru dirati rodiljne naknade

To je nešto što mora ostati na razini na kojoj su u ovom trenutku, poručila je Milanka Opačić prilikom posjeta prvorođenom djetetu u ovoj godini u KB Sveti Duh
Vidi originalni članak

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, obećala je u srijedu da Vlada rodiljne naknade ne namjerava dirati. 

- To je nešto što mora ostati na razini na kojoj su u ovom trenutku - poručila je Opačić prilikom posjeta prvorođenom djetetu u ovoj godini u KB Sveti Duh. 

Opačić je poručila da mjere za povećanje nataliteta mogu utjecati, ali nisu presudne za odluku roditelja koliko će djece imati. 

- U mnogim europskim zemljama koje imaju puno veće beneficije od nas pokazalo se da su djeca osobni izbor. Imate obitelji koje nemaju bogzna kako visok životni standard ali imaju veći broj djece - rekla je Opačić.

U KB Sveti Duh prva beba u 2014. rođena u 3.30 sati 

Inače, prvu bebu u bolnici Sveti Duh rodila je jutros u 3.30 sati Sanja Kovač. Riječ je o dječaku teškom 4,3 kilograma. Ime mu roditelji još nisu dali, a to je već druga prinova u obitelji Kovač. A pola sata prije ponoći, sina Marka teškog 3,2 kilograma rodila je i Iva Sagrak.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • ludom 06.01.2014.

    Vaše "namjere" su već poznate. Vaše "namjere" (mislim na komplet likova koji vladaju), već dobro, debelo koštaju hrvatske građane.

  • 24 ČASA SRBIJANSKE NOVINE 02.01.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • japs 02.01.2014.

    porodiljne naknade se nisu mjenjale 7 godina. Halo ministrice..... Prije 7 god sam ja imala porodiljnu naknadu koja je i sada 1663kn, pa zar nije vrijeme da je malo podignete? Nema djece kažete, mali nartalitet, pa kako da žene i ostanu trudne kada odmah dobijaju otkaz? Majke koje imaju djecu jako teško nalaze posao, poslodavci ne žele imati zaposlene žene koje imaju malu djecu, ono ići če na bolovanje kada se klinci razbole i to... Ja bar imama kome ostaviti da mi čuva djete dok je bolesno al to poslodavca ne zanima. Poslodavce zanima da žene rade što više za što manju plaču i da se još smješkaju i budu uvjek vesele....

Komentiraj...
Vidi sve komentare