To je to što me zanima!

Opačić je razveselila djecu iz Doma darovima i slatkišima

Ministrica je djecu razveselila košarama punim slatkiša i pokušala sa svima popričati barem nekoliko minuta. Zajedno su odmotali poklone i otpjevali pjesme
Vidi originalni članak

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić tradicionalno je na novogodišnje jutro posjetila mališane iz zagrebačkog Dječjeg doma u Nazorovoj ulici. Oduševila ih je košarama punim slatkiša i pokušala sa svakim djetetom popričati barem nekoliko minuta. Zajedno su odmotali poklone, otpjevali pjesme, otkrili joj tko je najbolji đak među njima i priznali joj kako im je Severina najljepša pjevačica. 

Nakon pjesme i smijeha, Opačić se ipak rastužila. Nakon što je upoznala napuštene blizanke koje su u Dom stigle prije samo tri dana i još uvijek su utučene, zasuzile su joj oči. Razvedrila se tek nakon igre s bebama od nekoliko mjeseci. 

Čestitala je zaposlenicima Doma na dobrim rezultatima. U 2012. godini na posvojenje su dali čak 30 djece, a godinu dana ranije iz Doma je u nove obitelji otišlo tek njih 11.

- Imamo puno više djece u udomiteljskim obiteljima nego u institucijama i to je jako dobro. Nadamo se će tako i ostati - rekla je Opačić. 

Ravnateljica Doma Jelica Belošević i ove je godine zaželjela istu želju.

- Voljela bih da svako dijete na vrijeme dobije skrb koju zaslužuje, odnosno da proces posvajanja traje što kraće - zaključila je ravnateljica.

Opačić donirala endoskop bolnici Sveti Duh

Ministrica Opačić je posjetila i prvorođenu djecu u Novoj godini u KB Sveti Duh, te obišla Odjel babinjača i Odjelu ginekologije donirala monitor endoskop vrijedan pedesetak tisuća kuna. 

U KB Sveti Duh, samo minutu nakon ponoći dječaka je rodila Danijela Tepavac, a dvije minute nakon dječaka na svijet je došao još jedan, kojeg je rodila Amira Kučić.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • nlukac11 02.01.2013.

    Toj djeci netrebaju političari koji im donose "darove" več topla ljudska ljubav i dom u kojem će biti voljeni- samo to .

  • 02.01.2013.

    jednom godišnje....jednom godišnje.....jednom godišnje..... a što je sa ostalim danima u godini, kad si došla u dom navečer inkognito pa popričala ili poigrala se sa štićenicima doma????

  • vrsni_astrolog 02.01.2013.

    milanka opačić, ovan, dominantne žene koje u vezama i braku nose hlače, ne zanima ih nikakva žrtva za nikoga, cijeli život gledaju sebe i svoje potrebe, dobro se slažu sa škorpionima, lavovima, rakovima i ribama a trebaju izbjegavati blizance, djevice i vage

Komentiraj...
Vidi sve komentare