To je to što me zanima!

Opačić razljutila udruge: Ne bi gay parovima dala posvajanje

Ministrica je izazvala oštru rekaciju udruga nakon što je na HTV-u izjavila da za djecu ne bi bilo dobro da idu u sredinu u kojoj će ih ostatak društva stigmatizirati
Vidi originalni članak

U HRT-ovoj emisiji 'Paralele' koja se bavila temom posvajanja djece ministrica Milanka Opačić izjavila je da za djecu ne bi bilo dobro da idu u sredinu u kojoj će ih ostatak društva stigmatizirati. 

Izjava ministrice socijalne politike i mladih izazvala je oštre reakcije brojnih udruga. Zajedničkim priopćenjem poručile su da "ministrica na ovaj način,  ’argumentom’ o skrbi za dobrobit djece, zapravo samo perpetuira diskriminatornu praksu potvrđivanjem sveprisutnih stereotipa i predrasuda u društvu kao neupitnih, ne nudeći pritom nikakvo rješenje."

Vladajućoj koaliciji preporučili se da bi trebala više energije ulagati u stvaranje temelja za ravnopravno i tolerantno društvo ako imaju stvarnu želju da se suprotstave nasilju, međuvršnjačkom nasilju i homofobiji. Smatraju da je ključan preduvjet uvođenje građanskog i demokratskog obrazovanja u formalni školski sustav, što bi doprinijelo smanjenju ukorijenjenih predrasuda i stigmatizacije. 

Idi na 24sata

Komentari 1328

  • zebra 27 07.11.2016.

    Oni i one bi posvajali djecu?? Bože sačuj sv djcu koja su u domovima, koji nemaju biološke roditelje mamu i tatu od ovih homoseksualaca koji bi ih posvajali.. Može li itko zamisli kako bi se dijete osjećalo u situaciji kad i imalo 2 tate ili 2 mame??.

  • Anulingus 27.09.2012.

    Joj kaj svi skupa petljate..... Opacicki prije svega fali profesionalitet. Sjedni, jedinica!!!! Pa o cemu se ovdje diskutira? Da li bilo tko ima podatke o tome koliko homoseksualnih parova postoji u ovoj drzavi???? Koliko bi moglo biti registriranih istospolnih parova kada bi postojala mogucnost za istospolnu bracnu zajednicu???? A od svega toga, koliko bi takvih parova zeljelo usvojiti dijete???? Nisam strucnjak...mozda pedesetak ili stotonjak??? Pa zar ne vidite da Vam ovakve neprofesionalne izjave mazu oci i odvracaju paznju od esencijalnih problema ovog naroda??? Pa tko voli nek izvoli...neka se udomljavaju ta djeca...ali ih nece biti puno, sigurno ne. Brinite se svi skupa sa gospodjom ministricom o pametnijim problemima.

  • liberal00 15.04.2012.

    Bravo Zoran Bosnjak :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare