To je to što me zanima!

Opasnost vreba: Još oko 4000 zaostalih mina nije otkriveno

Do sredine lipnja 2018., predložene su edukacije o minskoj opasnosti na lokacijama koje su najposjećenije, a prije svega u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški...
Vidi originalni članak

Skoro su tri desetljeća od kako je počeo Domovinski rat, 23 godine su prošle od posljednjih ratnih sukoba, a sumnja se da još nije otkriveno oko 40000 mina, te veliki broj neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na teritorij RH još je 13550 oznaka upozorenja na minsku opasnost.  

Brodsko-posavska županija, prema podacima Centra za razminiranje, najbolje je pregledana i očišćena, a minski sumnjivo područje nalazi se još samo u Okučanima. Požeško-slavonska županija za pregled ima još 23.990 km2 na području Lipika i Pakraca.

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, 16. siječnja održan je sastanak na temu provođenja edukacija o minskoj opasnosti. Uz predstavnike policije, na sastanku su sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije, Anica Vukašinović, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod Pavo Baričić, te predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Šimunović i Dubravko Krušarovski, predstavnik Podružnice Istok, koji su i predložili ovaj radni sastanak.

Predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, predstavili su plan sljedećih aktivnosti razminiranja na području Brodsko-posavske županije. Do sredine lipnja ove godine, predložene su edukacije o minskoj opasnosti na lokacijama koje su najposjećenije, a prije svega u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, te Općinama Dragalić i Gornji Bogićevci, a medijska promidžba završetka razminiranja Brodsko-posavske županije predviđena je 15. lipnja u Okučanima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • domoljub029 18.01.2018.

    Tko je LUD da za 3500 kuna riskira glavu,,tražeči mine po Hr bespućima,Već to budu nečije nogice otkrile.dajmo vremenu vremena.Da sam ja PiroTehničar tražio bih mjesećnu plaću od 15 000 eura ili si sami tražite Zaostale Mine.

  • Prevaratska Republika 18.01.2018.

    snizili im plaču što ugrožavaju svoj život, dali im dnevno više kvadrata za odradit dnevnicu, vjerovatno je manjak radnika... dajte bolje uvijete pa ljudi budu delali normalno plačene poslove

Komentiraj...
Vidi sve komentare