To je to što me zanima!

Opet dolazi hladna fronta: Od ponedjeljka je moguć i snijeg...

Od nedjelje će biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilne kiše. Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg
Vidi originalni članak

Po drugi put ovog mjeseca do naših će krajeva prodrijeti hladna fronta s Arktika. Već u nedjelju će u Europi značajno zahladiti, a početkom tjedna fronta će zahvatiti Balkanski poluotok i Mediteran. Meteorolozi sa Severe Weathera ne isključuju ni snijeg u nizinama i novi mraz. 

HRT-ov Zoran Vakula potvrdio je u svojoj najnovijoj prognozi da će od nedjelje biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilne kiše. Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg, uglavnom u višem gorju. 

U drugom dijelu sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suho, sunčano i relativno toplo razdoblje moguće je tek u posljednjem svibanjskome desetodnevlju.

U Zagroju pala tuča 

Tek nekoliko dana nakon što je Državni hidrometeorološki zavod poručio kako nije moguća nabava protugradnih raketa već da ćemo se braniti samo prizemnim generatorima, pala je tuča. Tuča je pala u Krapini i okolici, Sv. Križu Začretju, Tuhlju i Krapinskim Toplicama, javlja Zagorje.com.

Ovoga puta tuča nije bila prevelikih razmjera, no zasigurno je učinila štete na usjevima.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • 12.05.2019.

    nikad hladniji svibanj danas kiša 13 lani u ovo doba je bilo 32

  • Vlad 11.05.2019.

    Vakulina honorarna suradnica, Proročica Minđa otišla u toplije krajeve.

  • 11.05.2019.

    "Jedino racionalno objašnjenje zašto proljeće kasni je to što još niste sve smršavile" - Vakula

Komentiraj...
Vidi sve komentare