To je to što me zanima!

Oporavak turizma u Kini: Očekuje se 73% više turista

Od kada je počela pandemija, turizam u Kini značajno pati - što zbog restrikcija što zbog straha od putovanja. Međutim, kako tvrdi dnevni list China Daily, to će se uskoro promijeniti
Vidi originalni članak

Nakon što je kineska vlada ove godine okončala mjere pandemije, tamošnji se turistički sektor počeo stabilizirati, a ovog ljeta očekuje se potpuni oporavak kineskog domaćeg turističkog tržišta, navedeno je u izvješću objavljenom na internetskoj stranici lista China Daily.

Procjenjuje se da će ove godine biti ostvareno oko 4,55 milijardi posjeta domaćim atrakcijama i odredištima, što je porast od 73% na godišnjoj razini, izvijestio je China Daily citirajući izvješće Kineske turističke akademije objavljeno u ponedjeljak. Procijenjeni broj iznosi otprilike 76% razine iz 2019. godine.

Predviđa se i da će prihod od domaćeg turizma ove godine dosegnuti 4 bilijuna juana (oko 583 milijarde američkih dolara), što je 89% više u odnosu na prethodnu godinu i oko 71% prihoda iz 2019. godine, priopćila je akademija.

Akademija također ima pozitivno mišljenje o ovogodišnjem odlaznom turizmu, za koji se očekuje dvostruko povećanje u odnosu na prošlu godinu, kad je bilo zabilježeno 90 milijuna posjeta.

Idi na 24sata