To je to što me zanima!

Oporba bijesna: Poštari u Srbiji dostavili stotine 'fantomskih' poziva biračima koji tu ne žive

Oporbena zeleno-lijeva koalicija 'Moramo' je zbog pojave pozivnih listića osobama koje ne žive na tim mjestima sazvala hitan sastanak u utorak
Vidi originalni članak

Poštari u Srbiji su uoči izbora 3. travnja dostavili na stotine "fantomskih" poziva za osobe koje ne stanuju na naznačenim adresama, što oporba vidi kao neažurnost popisa birača i mogućnost za izborne prevare i manipulacije, dok državna uprava poziva da se svi suvišni listići prijave MUP-u.

Republičko izborno povjerenstvo (RIK) priopćilo je 20. ožujka da je ukupan broj birača u Srbiji 6.501.689, zakonski rok za ažuriranje popisa birača je 30. ožujka, a u međuvremenu MUP tvrdi da nije podnijeta nijedna prijava.

MORA DA JE OD MILJA VIDEO Aci su u punoj diskoteci skandirali: 'Vučiću, pe*eru...'

Oporbena zeleno-lijeva koalicija "Moramo" je, zbog masovne pojave pozivnih listića u poštanskim pretincima u Beogradu i širom Srbije osobama koje ne žive na tim adresama, pozvala sve oporbene sudionike, potpisnike "Sporazuma za odgovornu Srbiju", na hitan sastanak u utorak.

- Režim je u panici i spremio se za izbornu manipulaciju- navode iz koalicije "Moramo" i pozivaju građane koji primijete ovakve pozive na svojim adresama da ih fotografiraju.

Svaka nepravilnost u vezi izbora 3. travnja u Srbiji bit će zabilježena i prijavljena OESS-u, izjavila je u ponedjeljak predsjednička kandidatkinja koalicije “Moramo” Biljana Stojković, optuživši vladajuće naprednjake (SNS) da "na svaki način" žele izigrati izborni proces i "prevariti pravdu".

MALI VODIČ Tko je tko na izborima u Srbiji

Koalicija je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatražila da omogući biračima izravan uvid prijavljenih na svojim adresama.

- Ukoliko to ne naprave, jasno će biti svima da je posrijedi priprema za izbornu krađu- priopćila je koalicija.

'IGRAJU PROTIV SRBIJE' Vučić halucinira: Dio Zagreba i Sarajeva sprema nam zamku

Izvanredni parlamentarni i redoviti predsjednički izbori, te izbori za gradsku upravu Beograda i nekoliko općinskih uprava bit će istodobno održani 3. travnja.

Za parlamentarne izbore registrirano je 19 izbornih lista, a u utrci za predsjednika Srbije bit će osam kandidata.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 30.03.2022.

    Poslije svakih izbora u srbiji nestašica makarona, zejtena, pašteta, mleka. Vučić, poklonima tih namirnica dobiva izbore.

  • VAN DER SRAL 29.03.2022.

    Opet pobeđuje sa 103,5 % glasova Vučić, niko ne ume tako dobro da potpisuje što zapad naumi od Vučka, pa dao je kolevku i dat će sve što treba samo da ostane na vlasti. Idu gaće dole, sad i opet 😆

  • zof 28.03.2022.

    U Srbiji je biračko pravo zagarantirano zauvijek. Od rođenja do smrti.   Pa i nakon smrti  imaju pravo glasati. Ako glasaju za vladajući SNS. Glasati u Srbiji mogu i svi koji žive u Republici Srpskoj u BiH. Nakon što ih po nalogu Vučića MUP u Srbiji prijavi na adresama za koje oni nikad nisu čuli. Tamo birača ima više nego stanovnika Srbije. Zato Vučić i SNS na izborima uvijek dobije 112% glasova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare