To je to što me zanima!

Opoziv Trumpa: Giulianiju dva tjedna da preda sve o Ukrajini

Giuliani mora dokumente dostaviti odborima Kongresa, a u pismu se navodi kako njihova istraga istražuje vjerojdostojne navode da je radio u ime američkog predsjednika
Vidi originalni članak

Trumpov odvjetnik Rudolph Giuliani dobio je u ponedjeljak rok od dva tjedna da preda sve dokumente vezane uz kontroverznu aferu s Ukrajinom zbog čega je pokrenuta i istraga za opoziv američkog predsjednika. 

Giuliani mora dokumente dostaviti odborima Kongresa, a u pismu se navodi kako njihova istraga istražuje vjerojdostojne navode da je radio u ime američkog predsjednika i za njegove političke interese zlorabio položaj predsjednika. U pismu se navodi sve veći broj javnih dokumenata, ali i Giulianijeve izjave, prenosi LA Times.

Inače, biviši gradonačelnik New Yorka jedna je od središnjih figura cijelog skandala oko Trumpove komunikacije s ukrajinskim predsjednikom. U transkriptu koji je objavila Bijela kuća, navodi se kako je Trump poručio Zelenskom da radi s Giulianijem i šefom pravosuđa Barrom kako bi istraživali bivšeg potpredsjednika Bidena i njegova sina, piše CNN.

Odvjetnici zviždača čiji je dopis doveo do istrage o opozivu Donalda Trumpa rekli su u ponedjeljak kako izjave američkog predsjednika ugrožavaju njihovoog klijenta, piše BBC. Naime, Trump je u svojim izjavama tražio da se otkrije zviždač, a uspoređivao ga i sa špijunom te je u jednoj izjavi rekao kako se 'nekad s njima drugačije postupalo'. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • volter 01.10.2019.

    CNN ko neka stara presminkana i nabrekla ulicna dama.

  • mexpert 01.10.2019.

    sad bu odvjetnik nahebo i sve po starome

  • čoviksjuga 01.10.2019.

    Znači nije važno što Bideni rade po Ukrajini nego je važno što je za to Trump pitao ?? haha. Pa naravno da se za najvećeg masonskog meštra ne smije niti priupitati što radi !

Komentiraj...
Vidi sve komentare