To je to što me zanima!

Optužene za ubojstvo Zorice pustili da se brane sa slobode

Svaki puta nakon što bi istekao rok zadržavanja optuženog bračnog para iz Šumeća, Županijsko državno odvjetništvo tražilo je produljenje pritvora. Sad ih je sud odbio, no imaju pravo na žalbu
Vidi originalni članak

Bračni par iz Šumeća, kojeg je Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu osumnjičilo za ubojstvo nestale Zorice Fadljević (48) iz Sibinja nedaleko od Slavonskog Broda, u petak je pušten iz pritvora u Požegi da se brani sa slobode.

- Županijsko državno odvjetništvo ima rok od tri dana da se žali na tu odluku sudca, što će najvjerojatnije i učiniti u ponedjeljak - rekao je jedan od odvjetnika osumnjičenih. Neslužbeno doznajemo da je osumnjičena žena (61) u teškom psihičkom stanju.

- Ona je imala problema i prije, ali u. ovoj situaciji nije niti čudno, jer ljudima koji su preko 60 godina teško pada zatvor - rekao je odvjetnik. Ne usvoji li sudac žalbu Županijskog državnog odvjetništva, osumnjičeni će početak sudskog postupka čekati kod svoje kuće, a on će početi potvrđivanjem optužnice koju je protiv njih podiglo Županijski državno odvjetništvo.

Zorica Fadljević posljednji puta je viđena 18. studenog prošle godine oko 17 sati u Štamparevoj ulicu u Slavonskom Brodu. Na sastanak s jednom ženom dovezao ju je njen suprug.

On je ostao u automobili, a ona je otišla do glavnog ulaza u slavonskobrodsku bolnicu. Susrela se s jednom ženom, a zatim su obje otišle do parkirališta u blizini slavonskobrodske tržnice gdje ih je u automobilu čekao muškarac.

Od tada joj se gubi trag. U subotu 23. studenog priopćenjem se oglasilo Županijsko državno odvjetništvo u kojemu stoji da su uhićeni žena (60) i muškarac (62), kojeg donosimo u cijelosti:

U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu su 23. studenog 2019. obavljene dokazne radnje prvog ispitivanja 60-godišnje hrvatske državljanke i 62-godišnjeg hrvatskog državljanina te je doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona/11. (23. 11. 2019.)

Sudac istrage, sutkinja Marija Balenović, je po prijedlogu ovog državnog odvjetništva odredila istražni zatvor okrivljenicima na temelju članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP/08.

Svaki puta nakon što bi istekao rok zadržavanja Županijsko državno odvjetništvo je tražilo zadržavanje, tako i prije donošenja odluke od strane suda, kojim je tražilo da se osumnjičeni muškarac i žena zadrže u pritvoru do pravomoćnosti presude, on očito je sud drugačijeg mišljenja čim je osumnjičene pustio da se brane sa slobode.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mučki_provokator 06.12.2020.

    Na koju foru ih optuže za ubojstvo bez dokaza i leša i drže u pritvoru. Samo na osnovi indicija.

  • velma 10.05.2020.

    O ovoj pišu već odkada i ništa od istrage, pa kako osudit nekog na temelju predpostavke..

  • vinja 09.05.2020.

    Ne znam kakvi sve načini postoje da se osumnjičenim osobama dokaže krivica, ali ovo kod nas je čista sprdačina. Godinama nešto traže, dokazuju, mijenjaju i konačno ništa ne dokažu. Ja bih to nazvala kroničnom nesposobnošću sudstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare