To je to što me zanima!

Optuženi Garić: Mogu ja Vas nešto pitati? Što radim ovdje?

Na županijskom sudu u Osijeku je završio dokazni postupak u aferi Sibinj . Svoju obranu iznijeli su optuženi Željko Garić i Zdravko Sočković. Ne osjećaju se krivima
Vidi originalni članak

Na županijskom sudu u Osijeku  u četvrtak je završio dokazni postupak u aferi Sibinj iznošenjem obrana Željka Garića i Zdravka Sočkovića, piše Jutarnji list.

Garić je poželio postaviti pitanje predsjedniku sudskog vijeća Zvonku Vrbanu, pa mu je u jednom trenutku rekao: 

Jel' mogu ja Vas sada nešto pitati? Šta ja radim ovdje? - upitao je Garić suca, aludirajući na to da je sporno zemljište kupilo i preprodalo osmero ljudi, a optuženi su samo on i Ivan Rimac.

Vrban mu je samo kratko odgovorio da nema pravo postavljati pitanja.

Oštetili državu za 3 milijuna kuna?

Podsjetimo, u aferi Sibinj optuženi su umirovljeni general Mladen Kruljac, načelnik Sibinja Ivica Batinić, tadašnji član općinskog poglavarstva Ivan Mišković, poduzetnici Ivan Rimac i Željko Garić te bivši čelnik županijske skupštine Zdravko Sočković. Tereti ih se za 58 milijuna kuna teške malverzacije zemljištem. 

Riječ je o vrijednom građevinskom zemljištu koje je država 2008. darovala Sibinju za gradnju zone malog gospodarstva. Optuženici su, smatra USKOK, omogućili povoljnu kupnju parcela određenim osobama i tvrtkama. Kako bi im povećali vrijednost, dogovoreno je s Mladenom Kruljcem da vojska uredi prometnicu. Radovi su stajali tri milijuna kuna, a za taj je iznos, navodi USKOK, oštećen državni proračun. 

Svi optuženi kazali su da se ne osjećaju krivima.


Idi na 24sata

Komentari 3

  • zng108 15.03.2014.

    sve postenjacine,,,,,stekli su bogatstva kako i sta su radili,,,,,,,,zna Brod dobro tko su optuzeni sve bagra,,,,,,,,,

  • Rukfas_1 14.03.2014.

    Brodska bagra kojoj treba pod hitno stati na kraj! Zapostavljaju se interesi gradjana zbog interesa pojedinaca. Tako se gospodo nemoze naprijed, pa neka gradonacelnik gosp.Duspara prica price koliko hoce da je u gradu Sl.Brodu sve transparentno radjeno. Tako je transparentno napravljeno sve i u slucaju Segon, pa tko je na kraju osim njega i njemu bliznjih imao kakve koristi od te transparentnosti.

  • Šarlota 13.03.2014.

    Što se zapravo krije iza "vrijednih građevinskih zemljišta koje država daruje za gradnju zone malog gospodarstva"??? Nedavno je jedan Ogulinac postavio pitanje izgradnje "poduzetničke zone" u Ogulinu, u koju je, kako je rekao "utučeno" 20-ak milijuna kuna, ali mu je gradonačelnik poručio da nije ništa utučeno, nego investirano čak 28 milijuna kuna i da u poduzetničkoj zoni postoji jedan poduzetnik (drvoprerađivač) koji je u uređenje okoliša i poslovanje investirao još milijun kuna, dakle, da se investicija pokazuje isplativom!?!? Jesu li te "zone" osmišljene za pljačku koja će trajati još nekoliko desetljeća?

Komentiraj...
Vidi sve komentare