To je to što me zanima!

Optužili ga za sudar u kojem je poginuo policajac iz Poreča

Prijeti mu do osam godina zatvora. Nesreća je bila lani, a supruga preminulog policajca u međuvremenu je rodila...
Vidi originalni članak

Pazinsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv mladića (25), državljanina Hrvatske, zbog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Optužnica je podnesena pred pazinskim Općinskim sudom.

Riječ je o nesreći u kojoj je lani 23. lipnja poginuo porečki policajac Tomislav Bašić (38), koji je u tom trenutku bio na mjestu suvozača, a njegova kolegica Natalija Bertović Šverko (43) u toj je nesreći teško ozlijeđena. Policajci su stradali dok su se toga kobnog jutra vozili prema radnome mjestu. Policajka je upravljala Fiat Pandom.

Okrivljenog 25-godišnjaka terete da je oko 6.40 sati, vozeći BMW iz smjera Tar-Vabrige prema Červar Portu, ne držeći dovoljan razmak od vozila ispred, udario u stražnji dio Fiata, koji se u tom trenutku zanio te sletio s kolnika na desnu stranu i potom udario u obližnje stablo, vratio se na kolnik i prevrnuo na krov. 

Nesretni policajac Bašić ispao je iz vozila i poginuo na mjestu nesreće, a policija je tijekom očevida utvrdila kako je vozač BMW-a imao 0,38 promila alkohola u krvi. Policajka, vozačica Fiata, u toj je stravičnoj nesreći teško ozlijeđena te su je hitno prevezli u pulsku Opću bolnicu, a okrivljeni vozač BMW-a prošao je bez ozljeda. 

Neslužbeno doznajemo da je policajka Natalija Bertović Šverko još na bolovanju zbog težine ozljeda koje je pretrpjela u toj tragičnoj prometnoj nesreći. Smrtno stradalom policajcu u vrijeme nesretnog događaja supruga je bila u drugom stanju. Kako neslužbeno doznajemo, u međuvremenu je rodila. Optuženome vozaču, kako zakon predviđa, prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina.
 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • klošar1990 30.04.2020.

    Da je bio vezan, možda bi danas bio živ! No za određene policajce vrijede druga pravila!

  • anu5 30.04.2020.

    ne izgleda mi razmjerno steta, vjerovatno su u pandi isli brzo zakocit s vece brzine

  • Šesta Rasa 30.04.2020.

    Često te oni ispred ne puštaju da ih prestigneš, pogotovo ako smatraju da je njihov način vožnje bogom dan, i da nitko nema pravo voziti brže. Onda koriste priliku da te uče pameti, pa voze brzinom puža na mjestima gdje ih ne možeš zbog preglednosti prestići, ili kada sa suprotne strane prolaze auti, a na svakome mjestu gdje bi ih normalno prestigao, stisnu gas do kraja. Ako nemaš zvijer od auta, nađeš su nezgodnoj situaciji, na suprotnoj si traci, vrijeme i prostor za prestizanje ti izmiče, a ako se pojavi vozilo sa suprotne strane, ne znaš kako će ovaj koji te uči pameti reagirati. Nekad te odluči pustiti pa počne kočiti, a nekad nastavi po gasu. Nekad i ti i on napravite isto. Zato, da bi takvoga prestigao, moraš mu se nabiti, i onda te on uči neprestanim namjernim i neopravdanim kočenjem, znajući da ćeš ti biti kriv ako dođe do kontakta. Dogodi mu se problem, ako si ti dao gas, i odlučio u zadnji tren izaći u prestizanje da ga uhvatiš na spavanju, a on ti odluči prikočiti. Kako ti izlaziš u prestizanje, tada ga udariš u njegov lijevi zadnji dio i zaneseš. Nekad ne prođe dobro po njega. Dogodilo mi se je kada mi je čovjek namjerno stao na ulazu u kružni tok, zato jer se je iznervirao što sam brzom cestom unutar grada vozio po lijevoj traci 95 km/h, pa me je on morao prestizati sa 150 km/h po desnoj. Mislio je valjda da sam ga time ugrozio, pa me je sačekao na križanju, i nakon što je ušao u kružni tok i vidio da ja ulazim za njime, zakočio je na mjestu. Umalo je poginuo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare