Obavijesti

News

Komentari 14

Optužili ga za sudar u kojem je poginuo policajac iz Poreča

Optužili ga za sudar u kojem je poginuo policajac iz Poreča
3

Prijeti mu do osam godina zatvora. Nesreća je bila lani, a supruga preminulog policajca u međuvremenu je rodila...

VIDEO

Pazinsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv mladića (25), državljanina Hrvatske, zbog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Optužnica je podnesena pred pazinskim Općinskim sudom.

Riječ je o nesreći u kojoj je lani 23. lipnja poginuo porečki policajac Tomislav Bašić (38), koji je u tom trenutku bio na mjestu suvozača, a njegova kolegica Natalija Bertović Šverko (43) u toj je nesreći teško ozlijeđena. Policajci su stradali dok su se toga kobnog jutra vozili prema radnome mjestu. Policajka je upravljala Fiat Pandom.

Okrivljenog 25-godišnjaka terete da je oko 6.40 sati, vozeći BMW iz smjera Tar-Vabrige prema Červar Portu, ne držeći dovoljan razmak od vozila ispred, udario u stražnji dio Fiata, koji se u tom trenutku zanio te sletio s kolnika na desnu stranu i potom udario u obližnje stablo, vratio se na kolnik i prevrnuo na krov. 

Nesretni policajac Bašić ispao je iz vozila i poginuo na mjestu nesreće, a policija je tijekom očevida utvrdila kako je vozač BMW-a imao 0,38 promila alkohola u krvi. Policajka, vozačica Fiata, u toj je stravičnoj nesreći teško ozlijeđena te su je hitno prevezli u pulsku Opću bolnicu, a okrivljeni vozač BMW-a prošao je bez ozljeda. 

Neslužbeno doznajemo da je policajka Natalija Bertović Šverko još na bolovanju zbog težine ozljeda koje je pretrpjela u toj tragičnoj prometnoj nesreći. Smrtno stradalom policajcu u vrijeme nesretnog događaja supruga je bila u drugom stanju. Kako neslužbeno doznajemo, u međuvremenu je rodila. Optuženome vozaču, kako zakon predviđa, prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu