To je to što me zanima!

Optužnica protiv Miloševića, Aladrovića, Horvata i Tolušića naišla je na veliku prepreku

Visoki kazneni sud naložio je da zagrebački Županijski sud točno napiše razloge za svoju odluku za svaki od 310 dokaza
Vidi originalni članak

Optužnica protiv četiri bivša ministra naišla je na prepreku.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako je Visoki kazneni sud (VKS) ukinuo odluku kojom je zagrebački Županijski sud zakonitima proglasio USKOK-ove dokaze protiv bivšega ministra gospodarstva Darka Horvata, bivšega ministra rada i socijalne skrbi Josipa Aladrovića, bivšega ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i bivšega potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, te gradonačelnika Županje Damira Juzbašića, optuženih u aferi "po babi i stričevima", pa će zagrebački Županijski sud morati ponovno odlučivati o zakonitosti dokaza.

'PO BABI I STRIČEVIMA' Županijski sud raspravlja o osnovanosti optužnice protiv četvorice bivših ministara

Tolušić, Horvat i Milošević optuženi su da su manipulirali natječajima za dobivanje potpora u područjima nastanjenima nacionalnim manjinama, a Aladroviću i Juzbašiću na teret stavljaju optužbe da su zapošljavali preko veze.

Na optužnome vijeću obrana Horvata i ostalih tražila je da se iz spisa svi dokazi, a ima ih ukupno 310, izdvoje kao nezakoniti. Optužno vijeće Županijskog suda odbilo je sve te argumente i donijelo rješenje, ali nije pojedinačno obrazložilo svoje razloge za odbijanje svakoga od 310 dokaza.

VKS je to našao spornim i naložio da zagrebački Županijski sud točno napiše razloge za svoju odluku za svaki od 310 dokaza.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vismarin 21.12.2023.

    Mislim da se radi o Turudicevom sudu. Nista cudno.

  • q12122r 08.12.2023.

    zaposli mene pa nece biti prepreke

  • ursuss 07.12.2023.

    kako ono gojenac reče...."neovisno sudstvo" ha..ha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare