To je to što me zanima!

'Orban svaki dan nekog mrzi, borit ću se protiv predrasuda'

Olivio je rođen 1980. godine. Majka mu je Mađarica, a otac useljenik iz Gvineje-Bisau koji je u Mađarsku došao kao student, 1976. godine. Olivio se rodio i odrastao u Budimpešti...
Vidi originalni članak

Mađarsku u posljednje vrijeme pamte po oštroj anti-imigracijskoj politici, a imidž svoje zemlje želi promijeniti Olivio Kocsis-Cake, crnac u tamošnjem parlamentu. 

Član oporbene stranke Parbeszed (Dijalog) prisegnuo je prošli tjedan kao zastupnik zamijenivši na toj poziciji svog kolegu koji je odstupio. 

- Tijekom 1990-ih bilo je jako opasno. Puno puta su me na ulici napadali skinheadsi. No, sada je to prošlost, ponekad me samo na ulici čudno pogledaju i to je to, rekao je Kocsis-Cake. 

Njegova stranka u parlamentu ima pet mjesta, a surađuju sa Socijalistima pa njihov blok zajedno ima 20 zastupnika. Većinu mjesta, njih 133, zauzima Orbanov Fidesz, a slijedi ultra-nacionalistički Jobbik s 26 mjesta. 

RAZGOVORI U RUJNU Orban za jesen najavljuje veliku izmjenu mađarskog ustava

- Orban i njegovi suradnici svaki dan nađu nekog novog koga treba mrziti. Bruxelles, Soros, izbjeglice, beskućnici, Romi...Posljednjih godina Fidesz je poveo kampanju mržnje. Želim uništiti predrasude i boriti se protiv stereotipa koje su, kad je riječ o migrantima, vladajući usadili mađarskom društvu, rekao je Kocsis-Cake. 

Olivio je rođen 1980. godine. Majka mu je Mađarica, a otac useljenik iz Gvineje-Bisau koji je u Mađarsku došao kao student, 1976. godine. Olivio se rodio i odrastao u Budimpešti. Na tamošnjem sveučilištu završio je povijest i sociologiju.

U politiku je ušao prije pet godina, a kaže da ga Orbanov Fidesz ne napada zbog boje kože već zbog navodnih veza s Georgeom Sorosom, čovjekom kojeg Orban smatra svojim najvećim neprijateljem, piše BBC.

- To je tipično, tko se god ne slaže s njihovom politikom, odmah ga proglase Sorosovim agentom. Njegova zaklada mene nije financirala. Oporbene političare ovdje kritiziraju zbog raznih stvari, kaže Kocsis-Cake. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • vid00 11.06.2018.

    Volio bi da živim u Mađarskoj, budem patriota, da radim za plaću od koje jedva preživljavam i da kličem velikom vođi milijunašui, da upijam patriotsku demagogiju kako su za sve loše u državi krivi Soroš, Romi, migranti i ostali!

  • giovanni123 11.06.2018.

    Obranu treba dati cijelu Europu da njom upravlja ..za Kralja ga proglasit !! Kome se ne svidja negdje neka ide gdje mu je bolje ..ne namećite svoja mišljenja drugima ..

  • croboy031 11.06.2018.

    Kapa dolje Viktoru...

Komentiraj...
Vidi sve komentare