Obavijesti

News

Komentari 29

'Orban svaki dan nekog mrzi, borit ću se protiv predrasuda'

'Orban svaki dan nekog mrzi, borit ću se protiv predrasuda'
1

Olivio je rođen 1980. godine. Majka mu je Mađarica, a otac useljenik iz Gvineje-Bisau koji je u Mađarsku došao kao student, 1976. godine. Olivio se rodio i odrastao u Budimpešti...

VIDEO

Mađarsku u posljednje vrijeme pamte po oštroj anti-imigracijskoj politici, a imidž svoje zemlje želi promijeniti Olivio Kocsis-Cake, crnac u tamošnjem parlamentu. 

Član oporbene stranke Parbeszed (Dijalog) prisegnuo je prošli tjedan kao zastupnik zamijenivši na toj poziciji svog kolegu koji je odstupio. 

- Tijekom 1990-ih bilo je jako opasno. Puno puta su me na ulici napadali skinheadsi. No, sada je to prošlost, ponekad me samo na ulici čudno pogledaju i to je to, rekao je Kocsis-Cake. 

Njegova stranka u parlamentu ima pet mjesta, a surađuju sa Socijalistima pa njihov blok zajedno ima 20 zastupnika. Većinu mjesta, njih 133, zauzima Orbanov Fidesz, a slijedi ultra-nacionalistički Jobbik s 26 mjesta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Orban za jesen najavljuje veliku izmjenu mađarskog ustava
Orban za jesen najavljuje veliku izmjenu mađarskog ustava

- Orban i njegovi suradnici svaki dan nađu nekog novog koga treba mrziti. Bruxelles, Soros, izbjeglice, beskućnici, Romi...Posljednjih godina Fidesz je poveo kampanju mržnje. Želim uništiti predrasude i boriti se protiv stereotipa koje su, kad je riječ o migrantima, vladajući usadili mađarskom društvu, rekao je Kocsis-Cake. 

Olivio je rođen 1980. godine. Majka mu je Mađarica, a otac useljenik iz Gvineje-Bisau koji je u Mađarsku došao kao student, 1976. godine. Olivio se rodio i odrastao u Budimpešti. Na tamošnjem sveučilištu završio je povijest i sociologiju.

U politiku je ušao prije pet godina, a kaže da ga Orbanov Fidesz ne napada zbog boje kože već zbog navodnih veza s Georgeom Sorosom, čovjekom kojeg Orban smatra svojim najvećim neprijateljem, piše BBC.

- To je tipično, tko se god ne slaže s njihovom politikom, odmah ga proglase Sorosovim agentom. Njegova zaklada mene nije financirala. Oporbene političare ovdje kritiziraju zbog raznih stvari, kaže Kocsis-Cake. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a