To je to što me zanima!

Orbico Global: Domaća tvrtka otvara vrata Indoneziji i Kini

Hrvatska i indonezijska tvrtka potpisali su jučer sporazum o osnutku nove globalne logističke kompanije čiji je cilj povezati Aziju i Europu, a planiraju otvoriti još dvije
Vidi originalni članak

Za uspostavljanje suradnje nam je trebalo doslovno 15 minuta, rekao je danas direktor tvrtke Orbico Branko Roglić koji je jučer s Indonezijskom logističkom tvrtkom Global Putra International potpisao ugovor o osnivanju zajedničke globalne tvrtke Orbico Global. Njezin cilj će biti povezivanje zemalja Europe i Jugoistočne Azije te razmjena i transport roba. Indonežani su potvrdili kako je ulazak Hrvatske u Europsku uniju dobar potez naših vlasti jer su Hrvatsku tako pretvorili u bitno prometno odredište.

U Hrvatskoj će bitne uloge igrati morske luke Rijeka, koja će biti glavna za transport kontejnera te luka Ploče za rasute terete i ulja. Indonežane zanima i izvoz palminog ulja, od kojeg će se u luci Ploče proizvoditi biodizel, a glavnu će ulogu ovdje imati tvrtka Energospektar.

Direktor tvrtke Global Putra Internationa Sumadi Kusuma najavio je i osnutak još dvije sestrinske logističke tvrtke, od kojih će se jedna zvati Global Orbico, a biti će osnovana u vrijeme posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Indoneziji. 

Indonežani će danas posjetiti domaću tvrtku DOK-ING jer ih zanima njihov auto te ostala vozila. Zainteresirani su i za kupnju Zračne luke Osijek, koju bi pretvorili u veliki logistički centar te bi preko nje trebali uvoziti začine za tržište Europske unije.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Buster Cro 15.09.2013.

    ma kad njih orobico riješi cjeloj aziji i njihovoj okolici neće više padat na pamet potpisivat ugovore nakon 10 god. pregovora a ne nakon 15 min.... volio bih da sam u krivu i da nam država uz jake gospodrstvenike ojaća ALI prošlost nam je pokazala naš biznis....

  • pokojni predsjednik 14.09.2013.

    kad sam mu videl zube sve mi je postalo jasno.još jedna ojebina koja bu pljačkala po hrvatskoj.

  • ŠimeValidžić 14.09.2013.

    Prema prilogu s HRT-a, cilj ove investicije uključuje uvoz tropskog drveta i palminog ulja. Zbog tih sirovina se uništavaju tropske prašume; ubijaju ugrožene životinjske vrste kao što je orangutan; i vrši nasilje i genocid nad autohtonim narodima; a radnici često ne primaju plaću. Ti su proizvodi neetični i nepotrebni. Hrvatskoj treba proizvodnja a ne još uvoza. Hrvatska (i druge europske države) imaju šume kojima se odgovorno gospodari a imaju i poljoprivredno zemljište na kojemu se mogu uzgajati uljarice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare