To je to što me zanima!

Orešković dobio sretni novčić: 'Nek nam svima donese sreću'

Ponosan sam, malo sreće uvijek je dobrodošlo, ali na kraju će nas samo težak rad gurnuti naprijed, rekao je mandatar na prijemu povodom pravoslavnog Božića
Vidi originalni članak

Sve su oči na prijemu koji tradicionalno organizira Srpsko narodno vijeće u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva, dakako, bile uprte u mandatara Tihomira Oreškovića. On je dobio sretni novčić koji se daruje na pravoslavni Božić, a onome koji ga nađe u pogačici bi, vjeruje se, trebao donijeti sreću.

Mandatar je tu priliku iskoristio da svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti čestita Božić uz tradicionalni pozdrav 'Hristos se rodi ', ali i sretnu i uspješnu novu godinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vidite da sam dobio novčić, nadam se da ovo nije samo moja sreća, nego sreća za cijelu državu. Ponosan sam, malo sreće uvijek je dobrodošlo, ali na kraju će biti težak rad koji će nas gurnuti naprijed, izjavio je Tihomir Orešković pred novinarima i još jednom poželio da 2016. godina bude 'uspješna uz zajednički rad'.

Mandatar nove hrvatske vlade rekao je kako još nije razgovarao s manjinama, ali sastanak će sigurno održati nakon blagdana. Kaže da su manjine bogatstvo ove zemlje, ali i da za ćirilične ploče još nije vrijeme:

- Doći će vrijeme i za to, isto kao što imamo talijanske ploče u Istri. Bio sam u Vukovaru, rane su još uvijek svježe, treba ostaviti vrijeme da napravi svoje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Orešković nije želio odgovoriti na pitanje o prvim potezima nakon formiranja vlade. Rekao je da vladu prvo treba sastaviti, a tek onda će reći više o onome što se prvo planira napraviti. Na pitanje je li vlada spremna za hrabre strukturne rezove , odgovorio je:

- Meni je bitno da smanjimo dug . Moramo poboljšati naš kreditni rejting i poslati poruku da radimo za narod. Svi smo spremni, mislim da ćemo raditi za bolju Hrvatsku.

Orešković je istaknuo i kako nema informacija o Grmojinim prozivkama za prisluškivanje Petrova pa taj slučaj nije želio komentirati.

'Surađivat ćemo s onima kojima za ćirilicu treba još vremena'

Milorad Pupovac (SDSS) potvrdio je da su se predstavnici srpske manjine sastali s Tomislavom Karamarkom te da su osim pitanja koja se tiču manjina razgovarali i o formiranju nove vlade.

Istaknuo je kako je njima najvažnije da se prava manjina ne smanjuju nego unapređuju, a to im je obećao Karamarko. Na pitanje o tome hoće li podržati novu vladu, Pupovac je odgovorio:

- Mi radimo razliku između onih koji misle da ćirilica nije dobro došla u Hrvatskoj i Vukovaru i onih koji trebaju još malo vremena . S prvima ne možemo surađivati, s drugima možemo i hoćemo. Naći ćemo način da vrijeme do uvođenja ćirilice ne bude predugo.

Idi na 24sata

Komentari 413

  • las vegas 007 08.01.2016.

    dokse HRVATSKA ne rijesi USTASA i USTASTVA nece imati napretka ni srece, FASIZAM je najvece zlo u povijesti ,i HRVATSKA nije dio NDH i fasista, HRVATSKA je TITO i partizani , ponosite se saTITOM i hrvatskim partizanima kojih je u drugom svjetskom ratu bilo 100 puta vise od ustasa fasista koji su cinili zlo i ubijali svoje ljude i zene i djecu ,PROBUDI se HRVATSKA i ponosi se s onim cim se ponose sve zapadne zemlje,borbom protiv fasizma a ne fasizmom ,SMRT FASIZMU A SLOBODA NARODU ,ZIVIO NAM DRUG TITO NAS NAJVECI HRVAT

  • mzco 07.01.2016.

    nije istina da je on 'dobio' novčić, taj novčić u 'hlebu' donosi onom tko ga pronađe, a mandataru je naturen da ga uzme. E, sad što ga je uzeo i što je zbog toga srećan ili sretan je druga stvar. Glasovi su bitni a ne nekakav novčić. Sad izgleda mandatar malo pravi veliku koaliciju. Sad bi Bože trebao biti od riječi pa se malo predomisliti, ali neće, nije Koščić rekao ništa nego se malo danas crkva sastala s vojskom. Možda on s njima potpiše suradnju za vijeke vjekova. Va istina.

  • Uznik 07.01.2016.

    Posrbi nabijem vas na manijaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare