To je to što me zanima!

Oreškovićeva vila: Da je uredi, potrošit će oko 500 tisuća kn

Unutrašnjost vile vapi za adaptacijom jer je ondje vrijeme stalo u 80-im godinama 20. stoljeća. U najboljem slučaju grubo renoviranje koštalo bi oko 300.000 kuna +PDV
Vidi originalni članak

Čovjek je kupio kuću i što sad, čemu više priča?! Došao je na Brač lani, kuća mu se svidjela i ne znam čemu drama, komentira gradonačelnica Supetra Ivana Marković nove susjede, obitelj bivšeg premijera Tihomira Oreškovića.

Pitali smo je poznaje li povijest vile i obitelji koje su ondje odsjedale. Rekla je da ne zna ništa. Premijer s najkraćim mandatom u hrvatskoj povijesti, Tihomir Orešković, kupio je Villu Misuru na Braču za oko pola milijuna eura, pišu mediji. Sam ne želi ništa o tome pričati osim da to sve nisu baš točne informacije.

BIVŠI PREMIJER Orešković kupio luksuznu vilu na Braču za pola milijuna eura

Kako je prije dva dana spomenuo da će je preuređivati, provjerili smo koliko bi ga to moglo koštati. Vila je zapravo zgrada od tri kata podignuta na 258 kvadrata. Prema cjeniku tvrtke Izgradnja Bolanča, gdje treba uzeti u obzir da se radi o okvirnim cijenama bez PDV-a jer bez prave procjene stanja objekta ne može nitko konkretno ni baratati cijenama, najjednostavnija, a time i najisplativija adaptacija, uključivala bi površinsko uređenje zidova, stropova i podova za 150 eura po kvadratu.

U tom slučaju adaptacija bi koštala nešto manje od 300.000 kuna bez PDV-a. Realnije je očekivati srednju cijenu adaptacije, koja uz navedeno uračunava i uređenje sanitarnih čvorova, kupaonica i kuhinja. Okvirna cijena po kvadratu onda iznosi 300 eura, a Oreškovićeve bi tad preuređenje koštalo oko pola milijuna kuna. U najskupljoj verziji adaptacija bi premašila milijun.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • mrTrobec 29.08.2018.

    Sve smo mi to platili

  • Fighter for Justice 29.08.2018.

    Mislim da bi bilo zanimljivije pisati o direktorima sadašnji Agrokora i Uljanika,3 maj... Koliko su mjesečno kasirali da sada nema ni za radničke plače. Znači kada imamo pare podjelimo sve na svoje privatne račune,prikažemo gubitak i država podmiri dugove!? Što je to ako nije pljačka državnog proračuna?

  • plavi cvijet 29.08.2018.

    Čovjek je po svijetu radio i zaradio. "Stručnjaci" kod nas ga ismijavaju pogotovo radi slabijeg hrvatskog jezika jer mu ne mogu pronaći ništa dugo čime bi ga pokopali. Ti isti moraju lagati i uzeti drugima da bi imali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare