To je to što me zanima!

Pala banda pljačkašica: Uhitili žene s hrvatskim putovnicama

Dvije djevojke s hrvatskim putovnicama uhićene su zbog pljačkanja kuća na jugu Španjolske, a još tri osobe su optužene da su sudjelovali u krađama kao njihovi pomagači
Vidi originalni članak

Žene u dobi od 19 i 20 godina s hrvatskim putovnicama uhićene su zbog pljački kuća u južnim španjolskim gradovima Murciji i Cartageni, a još tri osobe optužene su kao njihovi pomagači, priopćila je u nedjelju španjolska policija.

Žena koja se  vraćala kući zatekla je poluotvorena vrata, a kada je ušla vidjela je dvije strankinje te pozvala policiju, rekao je izvor iz policije španjolskoj novinskoj agenciji EFE. Njihov identitet nije  otkriven.

Posljednjih godina su u Španjolskoj učestale pljačke Romkinja s hrvatskim putovnicama koje muškarci razvoze na odredišta gdje prate kada stanari odlaze iz svojih domova, a onda obijaju brave. 

Plijen zatim nose u vozilo koje ih čeka pored opljačkane kuće. Najčešće odnose novac, nakit i parfeme, ali i druge vrijednosti koje na brzinu mogu pokupiti.

Policija je ove i prošle godine uhitila više ovakvih bandi.

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. hrvatske putovnice omogućuju nesmetano putovanje i boravak u bloku od 28 zemalja.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Bunta 19.11.2016.

    Molim novinara koji je pisao ovaj tekst ako me može povratno nazvati na 0994444909 jer sam bio prije 4 godine žrtva iste takve pljačke u Zagrebu. Nakon što policija nije ništa riješila po toj pljački iako smo imali svjedoke koji su prepoznali takve pocinitelje kao što su u Vašem tekstu i pustili ih pokrenuli smo neku vrstu privatne istrage jer je počinjena steta bila velika. Obilazio sam mnogo lokacija da ih pronađem i bio na nekom "dobrom" tragu ali prema zadnjim informacijama ekipa je iz Hrvatske otiśla za Italiju i Španjolsku, Stoga bi molio novinara da se javi jer me najviše zanima gdje bih mogao doći do fotografija u tekstu opisanih počinitelja. Unaprijed hvala   **** Admin **** : Poštovani, javite nam se na mail: zona@24sata.hr. Lp  

  • Bunta 19.11.2016.

    Molim novinara koji je pisao ovaj tekst ako me može povratno nazvati na 0994444909 jer sam bio prije 4 godine žrtva iste takve pljačke u Zagrebu. Nakon što policija nije ništa riješila po toj pljački iako smo imali svjedoke koji su prepoznali takve pocinitelje kao što su u Vašem tekstu i pustili ih pokrenuli smo neku vrstu privatne istrage jer je počinjena steta bila velika. Obilazio sam mnogo lokacija da ih pronađem i bio na nekom "dobrom" tragu ali prema zadnjim informacijama ekipa je iz Hrvatske otiśla za Italiju i Španjolsku, Stoga bi molio novinara da se javi jer me najviše zanima gdje bih mogao doći do fotografija u tekstu opisanih počinitelja. Unaprijed hvala

  • 14.08.2016.

    Zasto u naslovu ne pise da su romkinje da su zagorke hercegovke ili dalmatinke pisalo bi

Komentiraj...
Vidi sve komentare