To je to što me zanima!

Ortynskom zapalili vikendicu: Optužili sedmoricu u Osijeku

U eksploziji i požaru teške ozljede je zadobio drugookrivljeni, a ostale okrivljene tereti se da su organizirali prebacivanje, liječenje i njegovo skrivanje u BiH i Njemačkoj
Vidi originalni članak

Uskok je nakon istrage na Županijskom sudu u Osijeku podigao optužnicu protiv sedmorice hrvatskih državljana D. B. (1970.), M. B. (1966.), J. H. (1987.), M. T. (1978.), I. J. (1966.), Z. I. (1970.), R. F. (1989.) zbog podmetanja požara na vikendici Radovana Ortynskog na Braču. 

PLANULA NA BRAČU Zapalili vikendicu bivšeg šefa DORH-a: Ne mogu o detaljima

Prvookrivljenog se tereti da je između siječnja 2017. i svibnja sljedeće godine na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, BiH i Njemačke povezao trojicu okrivljenih i još jednog nepoznatog počinitelja kako bi zapalili vikendicu u Postirama. 

O optužnici se navodi da su prvo i drugookrivljeni s nepoznatim počiniteljem dogovorili podmetanje požara, a da su potom dvojica okrivljenih otputovali na Brač i s počiniteljem bili cijelo vrijeme tijekom podmetanja požara. Glavni razlog je bio da se drugookrivljeni bez pobuđivanja sumnje udalji s otoka, a četvrti okrivljeni je vođu akcije potom trebao obavijestiti o tome da su zapalili kuću. 

POŽAR PODMETNUT Još se ne zna tko je zapalio vikendicu Radovana Ortynskog

Prema dogovoru, kuću su zapalili 1. travnja 2017. u večernjim satima i tad je nastala šteta od barem 200.000 kuna. U eksploziji i požaru teške ozljede je zadobio drugookrivljeni, a organiziranje njegova prebacivanja iz Hrvatske u BiH te organiziranje liječenja vodili su ostali okrivljeni koji su ga i skrivali u BiH i Njemačkoj.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Crvic 11.02.2019.

    Zašto svi članovi čepinskog klana nisu iza rešetaka !?

  • ŠtangaŽelezni 11.02.2019.

    Ovi su bolji i od sedmorice veličanstvenih, samo je jedan nahebo aj bok

  • Cipelcug 11.02.2019.

    Eeeee bemu zajca pa ti sada zdušno radi pravosudni posao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare