To je to što me zanima!

Na zaštitare kod Osijeka pucali iz šume, lopove love dronovima

Nakon velike pljačke u dubrovačkoj zračnoj luci gdje su lopovi odnijeli oko 700.000 kuna, razbojnici su kod Osijeka presreli kombi zaštitarske tvrtke. Zaštitari su ozlijeđeni, ali su izvan životne opasnosti
Vidi originalni članak

Nakon velike pljačke u dubrovačkoj zračnoj luci gdje su lopovi odnijeli oko 700.000 kuna, drama i na istoku Hrvatske gdje su dvojica zaštitara završila u bolnici nakon što su ih razbojnici presreli na cesti između Koprivna i Hrastina kod Osijeka.

PLJAČKA U DUBROVNIKU Lopov je izvukao pištolj i počeo vikati: Pusti to! Pusti taj kofer!

Razbojnici su zaštitarski kombi opljačkali uz uporabu vatrenog oružja u ponedjeljak nešto prije 15 sati, izvijestila je u ponedjeljak osječko-baranjska Policijska uprava.

Nakon što su uzeli neutvrđeni iznos novca, pobjegli su u nepoznatom smjeru. Za njima tragaju sve raspoložive snage osječko-baranjske Policijske uprave - specijalna policija te pripadnici interventne, temeljne i prometne policije.

Glas Slavonije piše kako su razbojnici zaštitare čekali u šumi. Kad su naišli, pucali su po njima. Prema neslužbenim informacijama, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao. Pomogla im je slučajna prolaznica koja ih je prevezla u bolnicu. Policija je objavila kako razbojnike traži i dronovima i da nema razloga za paniku. 

Na terenu su sve raspoložive snage, blokiraju ceste i preusmjeravaju promet. Kilometar od mjesta napada detaljno su pregledavali tragove koji bi ih mogli dovesti do razbojnika. Zaštitari su završili u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

- Pljačkaši su bili maskirani i pucali su na vozilo u kojem su bila dvojica zaštitara. Pobjegli su s neutvrđenom količinom novca - rekao je za Glas Slavonije Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske na mjestu razbojstva.

Prema posljednjim informacijama, izvan su životne opasnosti.

VIDEO: Pljačka u Dubrovniku isti dan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 185

  • potras 22.10.2019.

    Čemu pucati u ljude koji rade svoj posao i to za malu plaću ?!? Ovi su vjerojatno kao i oni u Dubrovniku zbrisali preko granice .,..

  • 22.10.2019.

    Dokle će se konstatirati kako zaštitari imaju male plaće i kako nose glavu u torbi i kako se ne isplati ginuti za malu plaću? Da li ih gazde pod prijetnjom smrću vabe na taj posao? Sad će se javit pametnjakovići i reći da je teško i da se od nečeg mora živjeti...da, ali te nitko ne mora izrabljivati. Ima drugih poslova, e sad...malo linija manjeg otpora ("plaća kakva je da je, sigurna je") pa onda "neće baš mene metak"...itd...Ljudi organizirajte se, napravite sindikat zaštitara, nedajte se !

  • luzery 22.10.2019.

    Hrvatska, mala zemlja za velike pljacke. ak nam pocme padat turizem nek ubace taj slogan mozda navale svi lopovi kod nas ili barem oni iz"regiona". moraju barem par dana odsjesti negdje dok izvidaju i planiraju pljacku a svako nocenje dobro dode

Komentiraj...
Vidi sve komentare