To je to što me zanima!

Ošamario Macrona, ide na sud: 'Nisam razmišljao, reagirao sam impulzivno iz nezadovoljstva'

Nezaposleni 28-godišnjak rekao je tijekom ispitivanja da je bio blizak s protuvladinim 'žutim prslucima' - prosvjednim pokretom koji je poljuljao Macronovo predsjedništvo, te da ima ultradesničarska politička uvjerenja
Vidi originalni članak

Damien Tarel, zaljubljenik u srednjovjekovne borilačke vještine koji je ošamario francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, izaći će pred suca na suđenju po ubrzanom postupku u četvrtak.

- Tarel je priznao da je ošamario Macrona dok je predsjednik bio u posjetu regiji Drome na jugoistoku zemlje, ali je rekao istražiteljima da to nije unaprijed planirao - izjavio je lokalni tužitelj Alex Perrin.

Nezaposleni 28-godišnjak rekao je tijekom ispitivanja da je bio blizak s protuvladinim 'žutim prslucima' - prosvjednim pokretom koji je poljuljao Macronovo predsjedništvo, te da ima ultradesničarska politička uvjerenja.

- On je tvrdio da je impulzivno djelovao izražavajući svoje nezadovoljstvo i da 'nije razmišljao' - rekao je Perrin u izjavi kasno u srijedu.

Tarelov napad na predsjednika zapanjio je zemlju. Macron je kasnije rekao da je to bio izolirani incident te da su nasilje i mržnja prijetnja demokraciji.

Predsjednik je bio u posjetu regiji Drome na jugoistoku kako bi vidio 'kako zemlja diše' nakon pandemije, manje od godinu dana prije sljedećih predsjedničkih izbora.

UHIĆENO DVOJE LJUDI Macron komentirao šamar koji je dobio: 'To su izolirani činovi krajnje nasilnih pojedinaca'

Tarelovi poznanici su rekli da on nije problematičan. Tužitelj je izjavio da nije član nikakve političke ni militantne skupine.

- Tarel je uhićen zajedno s još jednim muškarcem iz svog rodnog grada Saint-Valliera. Policija je pronašla oružje, primjerak Hitlerove knjige 'Mein Kampf' i crvenu zastavu - međunarodni simbol komunističkog pokreta, u stanu drugog muškarca - kazao je Perrin. 

Drugi muškarac bit će optužen za ilegalno posjedovanje oružja.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • prettner 15.06.2021.

    Čim netko voli svoju francusku povijest, vozi 25 godina stari Peugeot dizel karavan i ima svoj vrt i svoj voćnjak, kokoši i radi sam svoj sir i vrhnje i sluša francusku narodnu glazbu taj je ultradesničar !

  • Usora1 11.06.2021.

    eto sto ti je ultradesnicar, da je ultraljevicar bilo bi buuum i danas bi bio elitni ukop....

  • os-lega 11.06.2021.

    pametan predsjednik, ovaj ga vrijeđa a on mu prilazi? Dobro da ga nije isčakio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare