To je to što me zanima!

Osijek: Rušit će zimski vrt koji je napravio na Tvrđi

Zimsku terasu koju je Nedeljko Periša, napravio na zidinama Tvrđe uskoro će ukloniti. Vlasnik nožnog kluba tvrdi da je to gradio u 'dobroj vjeri'
Vidi originalni članak

Zimsku terasu koju je Nedeljko Periša, vlasnik kluba 'Bastion' napravio bez dogovora s konzervatorima Ministarstva kulture na zidinama osječke Tvrđe će ukloniti. Tvrđa je spomenik nulte kategorije i čeka uvrštavanje na popis spomeničke baštine pod zaštitom UNESCO-a.
- Podnijeli smo protiv njega kaznenu prijavu. Vlasnik zimske terase ima nekoliko dana da ukloni konstrukciju. U protivnom, naše službe će to napraviti na njegov račun - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo. On tvrdi da u ugovoru o zakupu poslovnog prostora, vrijednom 26.000 kuna mjesečno, jasno stoji da "zakupnik ne smije bez suglasnosti zakupodavca činiti nikakve preinake prostora kojima se bitno mijenja konstrukcija ili vanjski izgled prostora". Nedeljko Periša priznaje da je njegov ugovor s gradom istekao 1. rujna, no unatoč tome odlučio se "u dobroj vjeri" realizirati projekt.
- Slično sam vidio u drugim gradovima, poput restorana Gil's u Dubrovniku, i nisam mislio da moja intervencija može predstavljati neki problem - kaže Periša.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • martica21 06.11.2009.

    ta terasa super je ideja i stvarno nikome ni nesmeta dapače odlično je uredeno ,smije se zapalit i glazba je super.tak da trebo malo vise platit gradu da to ostave... ;) a jedno pitanje nekontam,kako to nije nitko vidio i reko da se nesmiije kad se mjesec dana gradilo...nek sada kad je vec napravljeno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare