To je to što me zanima!

'Milano je pust, ali osjećam se sigurno. Stižu mi žena i djeca'

Stjepan Ribić, hrvatski generalni konzul u Milanu, tvrdi da je grad koji inače obilaze milijuni turista, prilično pust. Škole, vrtići i velik broj tvrtki ne radi, ali panike, kaže, zbog korone nema, već samo vlada velika nelagoda
Vidi originalni članak

Ulice, kafići i restorani u Milanu prilično su pusti. Oni koji i dođu u kafić, moraju poštovati stroga pravila, rekao je hrvatski generalni konzul Stjepan Ribić, koji živi i radi u Milanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Donedavno su kafići, tvrdi, zbog korona virusa imali zabranu raditi nakon 18 sati.

- Sad je ta zabrana skinuta, ali ne smiju primati previše ljudi. Oni koji dođu, moraju držati razmak od barem jednog metra od ostalih gostiju. Nema panike, ali vlada jedan nelagodan osjećaj. Ipak, osjećam se sigurno i zato će se sutra k meni iz Hrvatske doseliti supruga i troje djece - rekao je Ribić. Javne institucije, poput njegove, još normalno rade, ali su velike kompanije, potvrdio je konzul, naredile svojim zaposlenicima da rade od kuće.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Koronu ima 92.722 ljudi, prvu žrtvu virus odnio u Španjolskoj

- Do posla više ne putujemo javnim prijevozom kako se nebismo bespotrebno izlagali virusu, nego smo se organizirali da jedan od nas autom pokupi sve i nakon posla nas vozi kući - rekao je Ribić. Dodao je da koliko vidi,svi izbjegavaju javni prijevoz, ali i okupljanja na javnim mjestima. Turista, kaže, gotovo da i nema.

- Popularna milanska katedrala Duomo koja je inače krcata turistima i jedva se do nje možete probiti, sada zjapi skoro prazna.Brojni su turisti otkazali posjete Italiji i gospodarstvo ovdje trpi velike posljedice - rekao je Ribić. Međutim, za neke ima više posla nego prije pojave korona virusa. Radi se o tvornici blizu Milana koja proizvodi maske za lice. Konzul je potvrdio kako su tamo dodatno pojačali proizvodnju.

PRATITE UŽIVO Beroš: Stanje u Italiji tjera na oprez, brinite o svom zdravlju

- Nema više nestašice koja je valada u početku kad se korona tek pojavila. Ljudi su tak pokupovali ogromne količine maski, dezinficijensa i zaliha hrane i sve je bilo opustošeno. No, nakon par dana, sve su police ponovno popunjene. Život ide dalje - rekao je generalni konzul u Milanu. Ističe da se u Italiji do sada zarazilo 2030 ljudi, a 149 ih je ozdravilo. Umrlih je 52, a svi su bili stariji od 65 godina i bili su načeti drugim bolestima. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • rihnetta 03.03.2020.

    Ne daju mu nazad. Na rubu pameti. Se on kreće. Ajde leć.

  • 03.03.2020.

    Ponekada ni biti uhljeb nije lako.

  • goran0903 03.03.2020.

    Koja bud*** sta se pravi heroj

Komentiraj...
Vidi sve komentare