To je to što me zanima!

Osječanin u Afganistanu: Ivan (30) je pravi Top Gun

Ivan Krizman sam se prijavio u Afganistanu za misiju u kojoj je bio 7 mjeseci. Danas je instruktor letenja u Zadru gdje za njega zatvaraju aerodrom
Vidi originalni članak

Najbolja usporedba vojnog i civilnog pilota je usporedba vozača autobusa i vozača formule, započeo je svoju priču natporučnik Ivan Krizman (30) iz Osijeka. Još u srednjoj školi želio je postati vojni pilot. Danas je u 93. zrakoplovnoj bazi Zemunik instruktor letenja na Pilatusu te već godinu dana kao pilot na Zlinu izvodi akrobacije poput petlje i valjka.
- To je gušt, ali izmori pilota. Kad izvodim taj program, zatvara se cijeli aerodrom - pojašnjava. Voli adrenalin i izazove pa se prijavio za dobrovljni odlazak u misiju i Afganistan, gdje je bio časnik za vezu, odnosno prenosio informacije iz jedne regije u drugu, a za te potrebe promaknut je u bojnika.
- U američkoj zračnoj bazi Bagram borbeni avioni stalno polijeću, Hummeri stalno ulaze i izlaze iz baze. Vrlo brzo prebacili su me iz Mazaar al sharifa u zapadni dio, Heratu. Bio sam jedini Hrvat u toj bazi - prisjeća se. Zbog djevojke Marijane (26) još neko vrijeme neće ići u misije. U vezi su nešto više od dvije godine, a Osječanka ga je, kaže, nestrpljivo iščekivala tih sedam mjeseci.
- Kad odeš tamo, svi misle na najgore kad se ne javiš dva tjedna. Ni njoj nije bilo svejedno, ali izdržala je i za nagradu dobila Victoria's Secret paket - kazao je kroz smijeh.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • blanka8 16.03.2009.

    a i te gace su u stvari za njega

  • Drenovci 15.03.2009.

    Neznam..!!pokušava se od okupatora napraviti heroja,,žalosno....

  • slama 15.03.2009.

    a jeb..te,čeka te 8 mjeseci i ti joj doneseš gače...koji škrtac

Komentiraj...
Vidi sve komentare