To je to što me zanima!

Osječkoj sutkinji zapalili BMW: 'U šoku sam. Probudila sam se i čula eksplozije ispod prozora'

Sutkinja Vlasta Šimenić Kovač probudila se oko 6 sati ujutro i vidjela da joj gori auto. Poručila je da suci nemaju nikakvu zaštitu te da joj se u 22 godine, koliko obavlja posao sutkinje, ovakvo što nije dogodilo
Vidi originalni članak

Vlasta Šimenić Kovač, sutkinja Županijskog suda u Osijeku, komentirala je za HRT neugodnu situaciju u kojoj se zatekla na uskršnje jutro. Nešto prije šest sati netko joj je zapalio automobil, luksuzni BMW terenac, parkiran u središtu grada. Sutkinja ističe kako je u 22 godine, koliko sudi, sigurno bilo mogućnosti da se zamjeri nekoj od strana, no da nema takvih saznanja, niti je primala prijetnje.

- Činjenica je da sam u šoku. Jer probuditi se na Uskršnje jutro i da vidiš da ti gori auto i čuješ eksplozije ispod prozora zaista je šokantno - kazala je.

Ipak, ističe, nije iznenađena, s obzirom na negativnu sliku o sucima u javnosti.

- S tim u vezi, moram reći da je opće mnijenje da su suci korumpirani, da suci nisu dobri, da se suci ponašaju na način na koji se suci ne bi trebali ponašati. Ja smatram da, s obzirom na određene anomalije koje postoje, postoje dakle svagdje, u svakom segmentu društva i da zbog toga stvari ne treba generalizirati. Većina nas radi pošteno i odgovorno svoj posao. Ja bih jedino apelirala da mi kao suci ne trpimo nikakvu zaštitu, da smo vrlo izloženi, na kraju vidite na kraju i ovo što se danas dogodilo, to govori - dodala je Vlasta Šimenić Kovač, koja od policije i države očekuje da zaštite suce.

FOTO: AUTO U POTPUNOSTI IZGORIO U centru Osijeka gorio luksuzni BMW poznate sutkinje. Policija: Požar je izazvan ljudskim činom

PU osječko-baranjska dojavu o zapaljenom automobilu dobila je u 6,08 sati. Brzo su ga ugasili, no vozilo je potpuno uništeno. Očevidom su utvrdili kako je požar podmetnut, te se nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti opisanog događaja.

Tek treba utvrditi je li zapaljeni auto prijetnja sutkinji koja je vodila neke od najpoznatijih pravosudnih slučajeva posljednjih godina. Najpoznatija je "Afera SMS", koja se bavila i Todorićem i Zdravkom Mamićem, a Šimenić Kovač u tom je slučaju osudila bivšeg policijskog informatičara Franju Vargu za sprječavanje dokazivanja na tri i pol godine zatvora, a njegova pomagača, bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića na dvije godine zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • japanokinezjapano 10.04.2023.

    Takav auto voziš jedino ako imaš barem tri puta još toliko. Ja imam od tebe primanja barem 500 eura veća i to 40 godina pa ne vozim takvo luksuzno auto. U HR je to pravilo, a recimo Njemačka, tamo voziš u 30% slučajeva šta hoćeš jer možeš.

  • Jožek121 10.04.2023.

    E kad će lopovi kriminalci i ubojice biti osuđeni pošteno i pravilno onda ne ćete biti ugroženi, a najveći lopovi su političari.

  • Žena,majka, kraljica 10.04.2023.

    Imaju i sudci putra na glavi,nisu oni bez grijeha

Komentiraj...
Vidi sve komentare