To je to što me zanima!

Oslobodili ženu: Nije kriva, a u zatvoru je bila punih 17 godina

SAD: Susan Marie Mellen (59) je 1997. osuđena na doživotni zatvor zbog ubojstva beskućnika. Sada je sud ustanovio da se presuda temeljila na lažnom svjedočenju
Vidi originalni članak

Nakon što je provela 17 godina u zatvoru zbog ubojstva, sud u Los Angelesu je Susan Marie Mellen (59) proglasio - nedužnom. Nakon izricanja presude zaplesala je od sreće i zagrlila unuke po prvi puta u životu.

- Uvijek sam znala da će jednog dana Bog dovesti istinu na svjetlo - rekla je Susan.

Ona je 1997. osuđena na doživotni zatvor bez mogućnosti oslobađanja zbog ubojstva beskućnika Richarda Dalyja, čije je pougljeno tijelo pronađeno u jednoj četvrti San Pedra u Los Angelesu, piše Huffington Post.

- Vjerujem u njezinu nedužnost. Ovo je slučaj u kojem je pravosudni sustav podbacio - rekao je sudac Mark Arnold s višeg suda u Los Angelesu. 

Susan Marie Mellen je 1997. godine proglašena krivom isključivo zbog svjedočenja June Patti, koja je izjavila da joj je Mellen priznala ubojstvo. 

No, utvrdilo se da je njezino svjedočenje - bilo lažno, kako je Susan cijelo vrijeme i tvrdila. Vjerodostojnost svjedočenja June Patti, koja je umrla 2006. godine, dovedeno je u pitanje nakon nedavnog ponovnog otvaranja slučaja jer je njezina sestra, policijska časnica u Torranceu, Patti nazvala najvećom lažljivicom koju je srela u životu.

Naknadnom istragom uspostavilo se da je June Patti doista bila patološka lažljivica.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • otilliaOS33 15.10.2014.

    ovo nikome ne poželjeti, ni mjesec dana, a gdje toliko godina nevina u zatvoru, nitko ne može vratiti te godine.

  • cvita1 14.10.2014.

    može li i je li Susan ostala normalna i kakvog je psihičkog zdravlja nakon svega? jadna ona

  • lilyan 14.10.2014.

    i šta sad? Jedan život oduzet, drugi uništen zauvijek a ubojica na slobodi - no krasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare