To je to što me zanima!

Osnivačica Theranosa osuđena je na preko 11 godina zatvora: Obećavala lažne krvne pretrage

U siječnju je proglašena krivom za obmanjivanje investitora i laganje o tehnologiji nakon tromjesečnog suđenja. Očekuje se da će se Holmes žaliti na kaznu, koja je izrečena u petak na sudu u Kaliforniji
Vidi originalni članak

Elizabeth Holmes, osramoćena bivša tehnološka direktorica Silicijske doline, osuđena je na 11,25 godina zatvora zbog prijevare, piše BBC. Njezina tvrtka Theranos nekoć je bila procijenjena na 9 milijardi dolara, ali se ispostavilo kako je lažno tvrdila da tehnologija tvrtke može dijagnosticirati bolest sa samo nekoliko kapi krvi. U siječnju je proglašena krivom za obmanjivanje investitora i laganje o tehnologiji nakon tromjesečnog suđenja.

SVE JE BILA VARKA Stekla je milijarde, zaradila sve sama, a sad ne vrijedi ništa...

Nazivali su je velikom inovatoricom, genijalkom i ženskim Steveom Jobsom, a Forbes ju je 2014. smjestio na 110. mjesto svoje liste 400 najbogatijih. Njen imetak tada je procijenjen na čak 4,7 milijardi dolara. Elizabeth Holmes bila je najbogatija “self-made” žena na svijetu. Sada se pokazalo da je bila velika prevarantica. Danas vrijedi nula dolara.

Očekuje se da će se Holmes žaliti na kaznu, koja je izrečena u petak na sudu u Kaliforniji. Presuda 38-godišnjakinji naširoko se smatra testom koliko ozbiljno pravosudni sustav shvaća korporativne prijevare u tehnološkom sektoru. Nekada slavljen kao "sljedeći Steve Jobs", Holmes je svojedobno bila najmlađa milijarderka na svijetu koja je sama stekla svoje bogatstvo.

IMALA DOBRU PRIČU Najvećoj američkoj prevarantici prijeti 15 godina zatvora: Obećavala lakše krvne pretrage

Pokrenula je Theranos nakon što je napustila Sveučilište Stanford s 19 godina, a vrijednost mu je naglo porasla nakon što je tvrtka tvrdila da bi mogao donijeti revoluciju u dijagnosticiranju bolesti. Tehnologija koju je Holmes reklamirala međutim nije uopće funkcionirala te je pod pritiskom tužbi tvrtka raspuštena do 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • toma789 19.11.2022.

    vidi se da su ti investitori ljudi koji nisu previše inteligentni. valjda je i način da imaš milijarde da si budala, pa su zato ulagali u bajke. ulagali su u bajke koje te nauče u srednjoj školi da nisu moguće

  • Clown Billy 19.11.2022.

    I Pfizer je opetovano osuđivan za prijevare, pa nikom ništa

  • ante-portas 19.11.2022.

    A u Hr Todoric jos na slobodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare