To je to što me zanima!

Osnovan Hrvatski odbor za produktivnost i konkurentnost

Odbor je, kako se navodi, osnovan u skladu s preporukom Vijeća EU, kojom se države članice poziva na uspostavu nacionalnih odbora za produktivnost i konkurentnost
Vidi originalni članak

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) potpisali su sporazum o osnivanju Hrvatskog odbora za produktivnost i konkurentnost, objavljeno je na internet stranicama Ministarstva, a tome je u četvrtak izvijestio i HUP.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odbor je, kako se navodi, osnovan u skladu s preporukom Vijeća EU, kojom se države članice poziva na uspostavu nacionalnih odbora za produktivnost i konkurentnost, s ciljem provedbe analize produktivnosti i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

Ministarstvo prenosi i izjavu ministra gospodarstva Darka Horvata koji je kazao kako će odbor imati zadatak analizirati politike koje mogu imati utjecaj na podizanje razine produktivnosti i konkurentnosti.

- To će se postići provođenjem neovisnih analiza na nacionalnoj razini, koje će doprinijeti kreiranju svih budućih reformi, kako bi one mogle biti usmjerene na postizanje održivog gospodarskog rasta i konvergencije - istaknuo je Horvat. 

Iz HUP-a u priopćenju prenose izjavu Ivice Mudrinića koji je kazao kako je misija Odbora iznalaženje izvedivih modela rasta produktivnosti i konkurentnosti. 

Poslovi odbora uključuju utvrđivanje i izradu analiza u razvoju produktivnosti i konkurentnosti, objektivnu ocjenu konkurentnosti i sposobnosti Republike Hrvatske za daljnji razvitak uz privlačenje investicija, davanje preporuka za provođenje potrebnih reformi u prioritetnim područjima, davanje prijedloga politika potrebnih za sustavni razvitak regulatornog okvira te druge poslove sukladno preporukama i drugim aktima EU.

PROGOVORIO I O IZBORIMA Horvat: Vlada nikad nije imala toliko povjerenja u poduzetnike

Hrvatski odbor za produktivnost i konkurentnost osnovan je oslanjajući se na postojeći okvir Nacionalnog vijeća za konkurentnost koje će svoj rad nastavljati u okviru Odbora.

Odbor se sastoji od 16 članova - 4 predstavnika Vlade, 4 predstavnika poslovnog i financijskog sektora, 4 predstavnika sindikata i 4 predstavnika akademske zajednice.

Vlada rješenjem imenuje i opoziva svoje predstavnike u Hrvatskom odboru za produktivnost, dok se ostali predstavnici predlažu HUP-u.

Rad Odbora bit će financiran od stane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i HUP-a, a administrativne i tehničke poslove će obavljati HUP. Nitko od navedenih članova Odbora neće primati naknadu za svoj rad, navodi Ministarstvo na svojim stranicama.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 07.10.2021.

    Eeeee

  • cokvoke 14.05.2020.

    E...idemo sad, 16 službenih vozila po mogućnosti više klase sa pogonom na sva 4, grijenjem sjedala, alu naplatcima 20". crna metalik boja i 250 ks....zatim uredi, računala, mobiteli, laptopi....ali molim bez obaveza, bez ikakve odgovornosti i bez previše pitanja što im je posao i bez pitanja koje im je radno vrijeme...čak mogu "raditi" od kuće...a sve će to, kao i onih 500 nameta uredno platiti privatni sektor obaveznim naknadama. Mašala !

Komentiraj...
Vidi sve komentare