To je to što me zanima!

Ostali bez kvoruma pa se nije glasalo o Zakonu o ništetnosti

Oporbeni zastupnici napustili su sabornicu pa su tako vladajući ostali bez kvoruma za izglasavanje zakona. Glasovanje za sporni zakon je odgođeno za idući tjedan
Vidi originalni članak

Iako su danas saborski zastupnici trebali glasovati o zakonima o kojima su tijekom ovoga tjedna raspravljali, to se nije dogodilo jer su oporbeni predstavnici napustili sabornicu te je time izgubljen potreban kvorum.

Točnije, zastupnici su uspjeli izglasati samo jedan zakon i dopune dnevnog reda s desetak novih točaka. Izmijenjen je jedino Zakon o smanjenju mirovina ostvarenih prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju, kojim je propisano da se ne smanjuju mirovine članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja – djeci bez oba roditelja, a sredstva za provedbu tog zakona bit će osigurana u državnom proračunu. Dopunama je tako na dnevni red uvršena i deklaracija o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Hrvatske i Srbije.

Glasovanje je odgođeno za idući tjedan, a među zakonima koji su danas trebali biti izglasani je i sporni Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije. Glasovati se trebalo i o dopunama Zakona o medicinskoj oplodnji prema kojem se parovima s teškim oblikom neplodnosti trebalo dopustiti oplodnju više od tri jajne stanice.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Spec 08.10.2011.

    Vladimiiiiir , come out to plaaay!!! Vladimiiiiir come out to plaaaaay! Vladimiiiiiir , come out to plaaaaaaaaaaay!!!!!!!!

  • JerkoKC 08.10.2011.

    Superhik se okrenu i vidjevši da nema opozicije viknu",Tko je za piće".

  • PredstavnikIzvanzemaljaca 08.10.2011.

    A da se svi oni za promjenu počnu baviti budućnošću ? Šeksu se ne ide u Beograd pa ajmo sad svi u rat za Šeksa koji nam je skupa sa svojim HDZ-om osigurao prelijepu sadašnjost i budućnost. Svi oni na ovaj ili onaj način zaslužili su da završe makar u zatvoru... Mali čovjek stradat će ovako ili ionako bilo od Srbije , bilo od Hrvatske, bilo od hrvatskih zakona koje su donijeli dokazano nesposobni i neobrazovani ljudi koji ne znaju da je od rata prošlo 20. godina i da je vrijeme da se sve zaostale nepoznanice iz tog doba konačno istraže i pospreme u knjigu povijesti jednom zauvijek ovakvo odgađanje nejde nikome na korist osim pravim ratnim zločincima i s jedne i s druge strane. Kad se toliko hvale svojom ljubavlju za hrvatskom domovinom i hrvatskog čovjeka neka se žrtvuju za nju kao i poginuli hrvatski borci,s jednom velikom razlikom da su ti uhljebljeni HDZ-ovci financijski dobro osigurali svoje buduće naraštaje . Ovo što radi ovaj šeks i HDZ nemože se nazvati domoljubljem već čuvanjem svoje guzice nauštrb bolje budućnosti svih građana Hrvatske ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare