To je to što me zanima!

Ostavili ga na cesti da umre od gladi: Pas se skoro 'skamenio'

Prije samo nekoliko mjeseci ovaj pas je izgledao kao da će se pretvoriti u kamen, a sada nakon što se potpuno oporavio traži novi dom i brižnog vlasnika
Vidi originalni članak

Prije samo nekoliko mjeseci ovaj pas je izgledao kao da će se pretvoriti u kamen, a sada nakon što se potpuno oporavio traži novi dom i brižnog vlasnika.

Neprofitna organizacija 'Spasimo grčke lutalice' dobila je dojavu o jadnom mješancu ostavljenom na cesti da umre od gladi, piše Daily Mail. 

- Psa smo tražili tri dana, a onda smo ga končano spazili kako hoda uz rub ceste. Bio je jako prestrašen. Nismo mu se mogli približiti i morali smo mu dati sedativ kako bi ga mogli odvesti kod veterinara  - kazala je Irina Psarrou, direktorica azila.

Nesretnog psa, čija se dlaka na glavi prljava od blata skorila, nazvali su Petra (na grčkom: stijena). Pas je imao šugu, nametnike i cijeli niz drugih zdravstvenih problema.

- Trebalo je mnogo lijekova i kupki da ga dovedemo u red. Nakon četiri mjeseca Petra se potpuno oporavila - kazala je Psarrou.

- Naša volonterka radila je cijelo vrijeme s njim i uspjela od njega ponovno stvoriti sretnu životinju, koja uživa u društvu ljudi i šetnjama - dodaje.

Nažalost, Petra je još uvijek u azilu i čeka da je netko udomi. 

Sličnu sudbinu dijeli na stotine pasa koji lutaju Grčkom. Često ih se može vidjeti kako leže na ulicama Atene i drugih popularnih turističkih odredišta. Volonteri se trude spasiti što više pasa, no budući da njihov rad ovisi o donacijama, to nije uvijek moguće.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • 99roses 18.07.2016.

    udomila sam dvije mace, mogla bi i jednog ovakvog lijepog psa, podsjeća me na mojeg prvog ljubimca, Petra je curica, dok je moj bio dečko.

  • Brdovjan 18.07.2016.

    Od vas pasoljubaca se neda živjeti. Zapišana stubišta zasrane ulice travnjaci i dječja igrališta.

  • Brdovjan 18.07.2016.

    Od vas pasoljubaca se neda živjeti. Zapišana stubišta zasrane ulice travnjaci i dječja igrališta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare