To je to što me zanima!

Naslovnice na dan Johnsonova odlaska: 'Očajnik i glupan'

'Ne trebamo mijenjati torijevce na vrhu - trebamo pravu promjenu vlade. Trebamo novi početak za Britaniju' - rekao je Keir Starmer, vođa britanske laburističke stranke nakon Johnsonove najave za napuštanjem položaja.
Vidi originalni članak

 - Ne trebamo mijenjati torijevce na vrhu - trebamo pravu promjenu vlade. Trebamo novi početak za Britaniju - rekao je Keir Starmer, vođa britanske laburističke stranke nakon Johnsonove najave za napuštanjem položaja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Britanski premijer i čelnik Konzervativne stranke Boris Johnson (58) odlučio je odstupiti sa čela stranke u želji da ostane premijer države do stranačke konferencije na jesen.

Tu je odluku donio nakon što je iz vlade istupilo 27 zastupnika u znak prosvjeda zbog optužbi da je ignorirao zabrinutost oko osobnog ponašanja Chrisa Pinchera, koji je preuzeo više državnih dužnosti.

Vijest je protresla cijeli svijet, a mnogi su uputili mnoštvo kritika premijeru. 

- Ja sam lažljivi glupan i svi me napuštaju - glasi Johnsovo obraćanje savjetnici na naslovnici britanskih novina The Daily Star.

- 'Očajnik u zabludi koji se drži za moć', 'Bori se za vlastiti život', 'Premijerov posljednji otpor', 'Smrtno ranjen'- neke su od naslovnica o Johnsonovu odlasku. 

Ni tema Brexita nije se mogla zaobići pa je tako u skladu sa trenutnom situacijom na naslovnici Dailly Mirror izašao naslov 'Samo završi izlazak (exit)'

- Država zaslužuje vladu koja nije samo stabilna, nego i djeluje s integritetom. Premijeru, znate u svom srcu što je prava stvar koju treba učiniti, i idite sada" - poručio je kancelar Nadhim Zahawi premijeru Borisu Johnsonu čija se ostavka očekuje danas

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zau 07.07.2022.

    Kada će Plenki dati ostavku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare