Obavijesti

News

Komentari 1

Naslovnice na dan Johnsonova odlaska: 'Očajnik i glupan'

Naslovnice na dan Johnsonova odlaska: 'Očajnik i glupan'
4

'Ne trebamo mijenjati torijevce na vrhu - trebamo pravu promjenu vlade. Trebamo novi početak za Britaniju' - rekao je Keir Starmer, vođa britanske laburističke stranke nakon Johnsonove najave za napuštanjem položaja.

VIDEO

 - Ne trebamo mijenjati torijevce na vrhu - trebamo pravu promjenu vlade. Trebamo novi početak za Britaniju - rekao je Keir Starmer, vođa britanske laburističke stranke nakon Johnsonove najave za napuštanjem položaja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:15

Britanski premijer i čelnik Konzervativne stranke Boris Johnson (58) odlučio je odstupiti sa čela stranke u želji da ostane premijer države do stranačke konferencije na jesen.

Tu je odluku donio nakon što je iz vlade istupilo 27 zastupnika u znak prosvjeda zbog optužbi da je ignorirao zabrinutost oko osobnog ponašanja Chrisa Pinchera, koji je preuzeo više državnih dužnosti.

British Prime Minister Boris Johnson delivers his speech in Blackpool

Vijest je protresla cijeli svijet, a mnogi su uputili mnoštvo kritika premijeru. 

- Ja sam lažljivi glupan i svi me napuštaju - glasi Johnsovo obraćanje savjetnici na naslovnici britanskih novina The Daily Star.

- 'Očajnik u zabludi koji se drži za moć', 'Bori se za vlastiti život', 'Premijerov posljednji otpor', 'Smrtno ranjen'- neke su od naslovnica o Johnsonovu odlasku. 

FILE PHOTO: British Prime Minister Boris Johnson arrives at RAF Brize Norton in Oxfordshire

Ni tema Brexita nije se mogla zaobići pa je tako u skladu sa trenutnom situacijom na naslovnici Dailly Mirror izašao naslov 'Samo završi izlazak (exit)'

- Država zaslužuje vladu koja nije samo stabilna, nego i djeluje s integritetom. Premijeru, znate u svom srcu što je prava stvar koju treba učiniti, i idite sada" - poručio je kancelar Nadhim Zahawi premijeru Borisu Johnsonu čija se ostavka očekuje danas

NATO summit in Madrid
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...