To je to što me zanima!

Ostavka Damira Bajsa na čekanju, Sanader još šuti

Na sjednici Vlade ministar turizma zatražio je smanjenje PDV-a u turizmu na 10 posto i potporu turoperatorima od 70 milijuna kuna. Odbili su ga
Vidi originalni članak

Iz HDZ-a opovrgavaju informaciju o ostavci, koju je Damir Bajs navodno u četvrtak uručio premijeru Sanaderu. Prema njihovim riječima, riječ je o 'znanstvenoj fantastici'.
Tjednik Nacional tvrdi da je Bajs tražio smanjenje PDV-a u turizmu na 10 posto te potporu turoperatorima u iznosu od 70 milijuna kuna, ali su te zahtjeve ignorirali, a Bajsovu ostavku Sanader nije ni razmotrio. Svjedoci tvrde da je Bajs na sjednici Vlade bio odsutan i malodušan. Kasnio je punih 45 minuta. Gledao je u prazno, bio sasvim nezainteresiran, nije mnogo raspravljao, pa je stanovite teme morao pojašnjavati Božidar Kalmeta, kojem to nije resor. U HSS-u, čiji je kadar Bajs, ne znaju ništa o ostavci. Niti potvrđuju niti opovrgavaju. A Damir Bajs nije to želio komentirati.
Bajs je na sjednici tražio smanjenje PDV-a u turizmu na 10 posto i potporu turoperatorima od 70 milijuna kuna. Predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić dodao je kako je ministar Bajs u posljednje vrijeme bio pod pritiskom, no, nije potvrdio je li ostavka bila i ponuđena.
- Isto tako poručujem da nitko u HSS-u nije nezamjenjiv, ali prilikom svake promjene mora se poštivati procedura, a nema prostora za pojedinačne odluke - kazao je Friščić odgovarajući u Krapini na upit novinara bi li se Bajsu odobrila ostavka da ju je zatražio.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • dozvati1 15.04.2009.

    eviva bajs - bajsa za premjera ,odkantaj ovu gamad imaš moj glas garant

  • PhtN 15.04.2009.

    ROJSA ZA MINISTRA !!!!!!!!!

  • ciciban3 15.04.2009.

    Ako i prihvate ostavku, tko će ga zamijeniti, netko iz HSS-a? ... ne vjerujem ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare