To je to što me zanima!

Ostojić: Građani će skuplje plaćati specijalističke preglede

Cijena usluge od 40, ili 50 kuna nije realna ako pregled obavlja sveučilišni profesor, internist ili kirurg, rekao je. Dakle, tražimo realnu cijenu usluga, naglasio je Ostojić
Vidi originalni članak

Građani će za specijalističke preglede ubuduće morati izdvajati više nego dosad, najavio je ministar zdravlja Rajko Ostojić u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada'

- Cijena usluge od 40, ili 50 kuna nije realna ako pregled obavlja sveučilišni profesor, internist ili kirurg, rekao je. Dakle, tražimo realnu cijenu usluga. Sustav dijagnostičko-terapijskih postupaka (DTS) je od ove godine porastao za 8% u kirurškim djelatnostima, 15% u internističkim. To nije dovoljno. Porast DTS-a dogodit će se paralelno s izdvajanjem HZZO-a iz riznice - rekao je Ostojić.

Podsjetimo, ministar je u utorak prezentirao Masterplan, odnosno 'Nacionalni plan razvoja bolnica' kojim se troškovi režu za 400 milijuna kuna na godišnjoj razini.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • 20.03.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • nocni_kupac 20.03.2014.

    Zivjela Demo(n)kracija !

  • parazitolog 20.03.2014.

    Hrvatska je glavni poligon na kojem se vrše eksperimenti za smanjenje populacije ljudske vrste sofisticiranijim metodama, nakon čega se mnoge od tih metoda postepeno uvode i u druge "demokratske" države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare