To je to što me zanima!

Ostojić: Mijenjat ćemo zakon iz 19. stoljeća o umjetnoj oplodnji

Ako Kukuriku koalicija pobijedi Rajko Ostojić će biti novi ministar zdravstva. Obećao je kako će uvesti seksualni odgoj u škole te da smanjiti liste čekanja u bolnicama
Vidi originalni članak

U roku od šest mjeseci prepolovit ćemo liste čekanja. Nedopustivo je, primjerice, da se u Osijeku u Kliničkom bolničkom centru na operaciju mrene, koja traje četiri minute i 13 sekundi i stoji 20 eura, mora čekati 439 dana, rekao je u Osijeku na predstavljanju Plana 21 Rajko Ostojić, budući ministar zdravstva u slučaju pobjede Kukuriku koalicije.

Ostojić je, također, kao jedan od prioriteta u zdravstvenoj reformi najavio u prvih pola godine promijeniti Zakon o medicinski potpomognutoj medicinskoj oplodnji nazvavši postojeći "zakonom iz 19. stoljeća".

Rajko Ostojić i Zoran Milanović, čelnik SDP-a, obećali su da neće zatvoriti nijednu hrvatsku bolnicu, da će podići kvalitetu usluga hrvatskog zdravstva za 30 posto, da će vratiti lijekove koji zaslužuju na A listu i da će o tom popisima odlučivati udruge i pacijenti.

- Otvorit ćemo dnevne bolnice i tako omogućiti pacijentima da na jednom mjestu brzo obave svu potrebnu dijagnostiku, za što su danas obavezni lutati od jednog do drugog mjesta. Uvest ćemo obavezne godišnje kontrole, zbog nedostatka kojih za četiri godine prerano umre grad veličine Osijeka. Tako ćemo prevenirati barem pet karcinoma dnevno - rekao je Ostojić najavljujući i kao veliku novost uvođenje seksualnog odgoja u osnovne škole.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • zelot 30.09.2011.

    Vidim da je većina zaboravila tko je smanjio porodiljne naknade.

  • user_107575 29.09.2011.

    mmirka koliko te placaju za ove komentare ??? ajde priznaj

  • kristov 29.09.2011.

    Kad će partizani na sud???? Poželio se Ostojić oploditi Milanku, pa mora mijenjati zakon. Po mom iskustvu to se radi sasvim drugačije, naravnim putom ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare