To je to što me zanima!

Ostojić: Ja nikad nisam rekao da je Azapović umro od opijata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Samo sam rekao da sigurno nije umro od ozljeda, a patolog je rekao da jedino toksikološki nalaz može promijeniti situaciju, rekao je ministar unutarnjih poslova
Vidi originalni članak

Moram reagirati na neke izjave koje su iznijeli prije svega predstavnici civilnog društva, da ne postoji nadzor nad policijom. Meni je žao što oni to ne znaju, ali postoji Povjerenstvo za pritužbe građana koje radi svoj posao. S druge strane, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost je u dva slučaja bio u nadzoru u Ministarstvu i to je vrsta parlamentarnog nadzora - rekao je ministar Ranko Ostojić. Prema tome, dodao je, nadzor postoji i to bi udruge poput Hrvatskog helsinškog odbora trebale znati. 

Na pitanje hoće li danas biti toksikološki nalaz Marka Azapovića Ostojić je rekao da to MUP ne zna jer to nije dio koji se tiče rada policije. Ti podaci idu Državnom odvjetništvu. 

- Ja nikad nisam rekao da je Marko Azapović umro od opijata, već samo da sigurno nije umro od ozljeda - rekao je Ostojić. 

Na pitanje zašto je onda uopće spominjao toksikološki nalaz samo je rekao:  'Zato što je to izjava patologa. On je rekao da to jedino može promijeniti situaciju. Ja nikad nisam rekao da je do zastoja srca došlo zbog korištenja opijata'.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • ludom 10.05.2013.

    Kakve uopće ima veze tko je što rekao ? Čovjek je umro. Slučajno su mi poznate prilike u MUP u, te mogu reći da je situacija iz dana u dan sve lošija. Stručne osobe se šikaniraju, šalju se u mirovinu u najboljim godinama za rad, policajci koji nešto znaju o svom poslu su žrtve šefova željnih moći i da ne nabrajam dalje. A ovaj čovjek koji sada obavlja dužnost ministra trambunja tko je što rekao a tko nije. Neki dan je bilo objavljeno koliko je pritužbi građana na policiju. I što se dešava ? Ništa. Postoje pošteni, stručni djelatnici MUP a, ali postoje i oni koji nisu ni u snu zaslužili da nose policijsku odoru. A moje je mišljenje da je glavni krivac za takvo stanje u policiji (i ne samo u policiji) vlada i njezini nesposobni kadrovi.

  • ak47 09.05.2013.

    Ministar ne laže! On samo ne govori istinu- a to je puno pristojnije! Ako cijenjeni ministar prizna da su milicionari pendrečenjem ubili čovjeka onda je logično da bar iz moralnih razloga podnese ostavku. A pošto ministar jaaako voli svoju fotelju.... Bilo bi u najmanju ruku jako čudno da je Azapović koristio opijate s obzirom da je bio sportaš i da je često imao liječničke preglede. A eto, naš ministar očigledno ima vidovnjačke sposobnosti...

  • AnteG 09.05.2013.

    naravno da nisi kad ga je pretukla Hrvatska policija kojoj si ti šef! Ako imaš malo pameti zbog odgovornosti ćeš dati ostavku pred Hrvatski građanima koje Hrvatska policija treba štititi ne premlaćivat do smrti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare