To je to što me zanima!

Ostojić: Zaposlenici Hitne su dobili upozorenje pred otkaz

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministar zdravlja je u utorak komentirao kako je bilo propusta u slučaju curice Mije, a ukoliko se dokaže odgovornost zaposlenika očekuje daljnje korake i otkaze
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u utorak je kazao kako su inspekcija Ministarstva zdravlja i povjerenstvo za unutarnji nadzor Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba utvrdili kako je bilo propusta u slučaju curice Mije Antunović. Rekao je kako ga je u ponedjeljak ravnateljica Zavoda obavijestila o mjerama koje je poduzela zbog spomenute tragedije.

- Zbog odstupanja od uobičajene prakse u sličnim slučajevima prema odluci ravnateljice, a s čime se i ja u potpunosti slažem, troje zaposlenika Hitne za sada je dobilo upozorenje pred otkaz - rekao je Ostojić. Dodao je kako jasno želi poručiti kako su ovakvi slučajevi u hrvatskom zdravstvu nedopustivi i da ih neće tolerirati. Još jednom je izrazio sućut obitelji Antunović.

- Obdukcija još nije gotova, a i policijska istraga oko tog slučaja još traje pa slučaj više neću komentirati. Naravno, nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže, ali ako istraga utvrdi odgovornost od ravnateljice onda očekujem daljnje korake, uključujući i otkaze - zaključio je ministar.

Slobodanka Kelauva, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, potvrdila je kako je dala upozorenje pred otkaz dvojici liječnika i medicinskom tehničaru. 

- Napravljena su tri propusta. Dijete je trebalo pratnju liječnika, a tehničar je morao u tijeku transporta biti s pacijentom, a nije. Osim toga, krivo se procijenilo stanje djeteta - rekla je Kelauva. Istaknula je kako svi ti liječnici imaju dosta radnog iskustva te rade već 35 godina u zdravstvu. Ravnateljica Zavoda je kazala kako su svi jako utučeni te su pod strašnim stresom, a već danima ne mogu funkcionirati. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • kaname 27.04.2012.

    opomena pred otkaz? mislim da bi trebali dobiti otkaz pa bi se možda liječnici prestali igrati boga. Tolike plaće dobiju za šta ?neljubaznost i bahatost.Nek imaju velike plaće dala bi im i veće jer ipak posao koji rade nije ni lak ni jednostavan al bi za bahatost i zanemarivanje davala otkaz pa bi radili samo oni koji vole svoj posao . U Brodu je slična situacija dođem s djetom koje je upalo s kreveta povraća, odgovara ne točno i onda prvo čekanje jer hitna uopće nije hitna(a nigdje nikog osim nas) pa neljubaznost za ne povjerovati e onda bolnica isto tako djete nema gdje povratit trći unutra čekaj da prozovu pa leti van da povrati i dok nisam rekla sad povrati u čekaonici pred svim tim ljudima a oni zgroženo pogledali dok im je pola sata -sat bilo normalno što trčim djetetom unutra van tad me nisu zgroženo gledali e onda su je i prozvali.tek tad slijedi vrhunska neljubaznost nekog mladog dok-spec. ko zna šta je ono osvojio sam svijet prvo je toliko bio bezobrazan prema 8-godišnjoj curici,nekulturan a jedini pregled je bio je si jela sladoled na šta je ona rekla da nije (zima,jutro) da bi ju on uvjeravao da je pa onda i mene a ja objašnjavam da 3 mj nije jela jer je zima i da je pala i da ima crveno na čelu od udarca al ne sladoled pa sladoled.i to je sve ...svaka čast na pregledu onda je tek poslao slikati glavu

  • ZvonimirŠarić_1 18.04.2012.

    kako vas nije sramota pa radi se o ljudskim životima

  • anđeo1 18.04.2012.

    Svima je jasno da su "krivci" zaštićeni...jer još uvijek nismo saznali njihova imena...sve se taji, kao nešto se poduzelo, a zapravo ništa...i tako u krug, s vremenom će se stvari stišati, kao da ništa nije ni bilo, ali malena Mia više neće nikada biti tu... :(((( Prevelika tuga

Komentiraj...
Vidi sve komentare