Obavijesti

News

Komentari 65

Ostojić: Zaposlenici Hitne su dobili upozorenje pred otkaz

Ostojić: Zaposlenici Hitne su dobili upozorenje pred otkaz
7

Ministar zdravlja je u utorak komentirao kako je bilo propusta u slučaju curice Mije, a ukoliko se dokaže odgovornost zaposlenika očekuje daljnje korake i otkaze

VIDEO

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u utorak je kazao kako su inspekcija Ministarstva zdravlja i povjerenstvo za unutarnji nadzor Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba utvrdili kako je bilo propusta u slučaju curice Mije Antunović. Rekao je kako ga je u ponedjeljak ravnateljica Zavoda obavijestila o mjerama koje je poduzela zbog spomenute tragedije.

- Zbog odstupanja od uobičajene prakse u sličnim slučajevima prema odluci ravnateljice, a s čime se i ja u potpunosti slažem, troje zaposlenika Hitne za sada je dobilo upozorenje pred otkaz - rekao je Ostojić. Dodao je kako jasno želi poručiti kako su ovakvi slučajevi u hrvatskom zdravstvu nedopustivi i da ih neće tolerirati. Još jednom je izrazio sućut obitelji Antunović.

- Obdukcija još nije gotova, a i policijska istraga oko tog slučaja još traje pa slučaj više neću komentirati. Naravno, nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže, ali ako istraga utvrdi odgovornost od ravnateljice onda očekujem daljnje korake, uključujući i otkaze - zaključio je ministar.

Slobodanka Kelauva, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, potvrdila je kako je dala upozorenje pred otkaz dvojici liječnika i medicinskom tehničaru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Napravljena su tri propusta. Dijete je trebalo pratnju liječnika, a tehničar je morao u tijeku transporta biti s pacijentom, a nije. Osim toga, krivo se procijenilo stanje djeteta - rekla je Kelauva. Istaknula je kako svi ti liječnici imaju dosta radnog iskustva te rade već 35 godina u zdravstvu. Ravnateljica Zavoda je kazala kako su svi jako utučeni te su pod strašnim stresom, a već danima ne mogu funkcionirati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a