To je to što me zanima!

Oštra borba u Splitu: 40 % Kerumu, Ostojiću 37,3 %

Iako se činilo da će HDZ-u jedini ozbiljan udar zadati SDP, Željko Kerum svima je poremetio planove. S Ostojićem bi mogao u drugi krug
Vidi originalni članak

Prema prvim izlaznim anketama, nakon zatvaranja birališta u Splitu u 19 sati, nezavisni kandidat Željko Kerum ima 40,1 posto glasova. Dosadašnji gradonačelnik Ivan Kuret (HDZ) dobio je 15,5 posto, a SDP-ov kandidat Ranko Ostojić 37,3 posto.
 
OSTOJIĆ: U DRUGOM KRUGU POBJEĐUJEMO

Vodili smo ozbiljnu kampanju. Uspjeli smo zaustaviti bahatost onih koji misle da novcem mogu kupiti sve. U drugom krugu imat ćemo još bolji rejting, komentirao je SDP-ov kandidat Ranko Ostojić.

HDZ: JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO

U stožeru HDZ- a u Splitu kandidat za gradonačelnika Ivan Kuret nije dočekan s oduševljenjem iako su okupljeni prve rezultate izlaznih anketa komentirali riječima da još ništa nije gotovo.
 - Drago mi je da su Splićani odlučniji nego prije, što potvrđuje odaziv glasača. Nisam razočaran i čekam konačan rezultat izbora - rekao je Ivan Kuret komentirajući rezultate izlaznih anketa. U njegovu stožeru razočarani su i rezultatom Jasena Mesića u Zagrebu.



KERUM: TESTIRAO SAM SE NA DROGE, NALAZI SU MI OK

Željko Kerum kaže da je prezadovoljan izlaznim anketama iako je za Novu Tv kazao da je očekivao bolji rezultat i pobjedu u prvom krugu. No dodaje da su on i njegova nezavisna lista za gradsko vijeće apsolutni pobjednici.
- Zahvaljujem građanima koji su prepoznali da je vrijeme za promjenu - kazao je Kerum i dodao da bi bio red da se svi koji su se smijali anketama Pravnog fakulteta, a koji je predvidio njegovu pobjedu, ispričaju. Dodao je i kako je politički amater porazio HDZ i SDP te kako u drugom krugu uopće ne želi razgovarati s protivnikom Ostojićem.
 - Nakon što me Ostojić uvrijedio, testirao sam se na droge i moj je nalaz OK. Nemam s njim o čemu više pričati. Sad mi još ostaje da pozovem biskupa da mi blagoslovi ured gradonačelnika - bio je odrješit Kerum.

KERUMU PREMA ANKETAMA NAJVIŠE MJESTA U SKUPŠTINI

Prema izlaznim anketama, SDP je u gradskoj skupštini osvojio 27,3 posto glasova ili 9 mandata. Kerumova nezavisna lista ima 27,5 posto glasova ili 10 mandata, a HDZ-HSS-HSLS ima 15 posto, odnosno 5 mandata, kažu izlazne ankete.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • be yourself 17.05.2009.

    Očigledno je da su mrtvi zakazali ovaj puta.

  • tahuti 17.05.2009.

    bravo! sredi drota. pozdrav od indijanaca.

  • crveno_crni 17.05.2009.

    Nešto se čudno dešava sa narodom (naravno na bolje) čim HDZ gubi bitku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare