To je to što me zanima!

'Osuđujem prijetnje Bunjca, ali smeta me licemjerje HDZ-a'

Ne mislim kako je primjereno oduzimati imovinu saborskih zastupnika, ali s druge strane treba najoštrije osuditi bilo kakve prijetnje, pogotovo one koje smo mogli čuti od Bunjca, kazao je
Vidi originalni članak

Predsjednik MOST-a Božo Petrov u subotu je u Dubrovniku predstavio listu kandidata za izbore za EU parlament. Tom je prilikom osudio prijetnje smrću koje je Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida, uputio  saborskoj straži. Međutim, istovremeno je istaknuo da ga u cijelom slučaju smeta moraliziranje HDZ-a, javlja N1.

- Ne mislim kako je primjereno oduzimati imovinu saborskih zastupnika, ali s druge strane treba najoštrije osuditi bilo kakve prijetnje, pogotovo one koje smo mogli čuti od Bunjca. Ipak, ono što me pomalo smeta u toj cijeloj priči jest moraliziranje HDZ-a, sve dok funkcionira slavonski gentlemen's club HDZ-ovaca. Neka prvo počiste u svom dvorištu pa onda neka drugima drže moralne prodike - izjavio je Petrov.

PRIJETIO SABORSKOJ STRAŽI Bunjac o incidentu: Bilo je to u afektu, žao mi je zbog tih riječi

Dodao je kako treba sankcionirati takvo ponašanje u Saboru, osobito ako se  ako se zastupnici ne ispričaju, ali i bez obzira na to je li prijetnja izrečena u afektu ili nije.

Na novinarsko pitanje zašto se Nikola Grmoja kao vijećnik Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije nije pojavio na jučerašnjoj sjednici o stanju zdravstva na jugu Hrvatske održanoj u Dubrovniku, inače tematskoj sjednici koju je inicirao upravo Most, Petrov je odgovorio kako je Grmoja krenuo na sjednicu, ali da je bio spriječen. I po tom pitanju uputio je kritiku na račun vladajućih.

VIDEO: LUDILO U SABORU Pernara izbacili, Bunjac prijetio smrću straži: 'Nećeš živ izaći'

- Događaju se tragedije i tek onda krenu nešto raditi, a ja ću postaviti pitanje kako će oni nadomjestiti manjak kadra u Općoj bolnici Dubrovnik, kome će služiti dnevna bolnica u Metkoviću ako nema kadra? - kazao je Petrov. 

- Kao država smo uspjeli ugovoriti samo 17 posto sredstava od onoga što možemo. No, od toga iznosa potrebno je oduzeti korekcije. Dakle, to znači kako nismo ugovorili niti 17 posto nego za pola milijarde manji iznos. Eto, toliko su bili sposobni i toliko su se borili za Hrvatsku i svoje građane - izjavio je Petrov, a s njim se složio i kandidat Mosta za EU parlament Mato Tomljanović koji je dodao kako je potrebno aktivnije sudjelovati u radu EU parlamenta s fokusom na nacionalne interese - prenosi Index.


 

Idi na 24sata

Komentari 117

  • liliana 07.04.2019.

    Oreškovićeva vlada je imala dobre ministre koje je birao Karamarko.On je htio Kolakušića za ministra pravosuđa ali vi ste htjeli svog Šprlju bez imalo iskustva.Tako ste napravili veliko s..nje da nemam riječi.Ne bih vam dala glas ni u ludilu.

  • liliana 07.04.2019.

    Za sve ovo što se događa krivi ste vi gospodine Petrove. Da niste razbucali vladu Oreškovića danas ne bi imali Plenkovića i njegovu strahovladu.To vam nikad neću oprostiti.Toliko ste politički nepismeni da nemam riječi.

  • liliana 07.04.2019.

    Uopće me ne iznenađuje reakcija Bunjca pa šta ovaj HDZ radi meni je to izgledalo kao iz doba Staljina.Oni su izgubili kompas.Tamo navlačiti saborskog zastupnika kao nekog krimosa.Ma fuj HDZ!

Komentiraj...
Vidi sve komentare