To je to što me zanima!

Osudili 'fanatično nasilje' nad kršćanima: 'Užasni masakr...'

Reakcija Vatikana na napad u Pakistanu: 'Još jednom ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije. S Papom molimo za žrtve, mislimo na ozlijeđene, obitelji žrtava...'
Vidi originalni članak

Samoubilački napad u Pakistanu u kojem je ubijeno najmanje 65 ljudi, uglavnom žena i djece, bacio je tamnu sjenu na blagdan Uskrsa i fanatičnom snagom pogodio kršćansku manjinu, reagirao je u nedjelju navečer Vatikan.

U izjavi za tisak glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi je rekao da je papa Franjo informiran o tom "užasnom masakru više desetaka nedužnih koji baca tužnu sjenu na blagdan Uskrsa" .

- Još jednom ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije. S Papom molimo za žrtve, mislimo na ozlijeđene, obitelji žrtava, članove kršćanskih manjina koji su još jednom na udaru fanatičnog nasilja, a cijeli pakistanski narod je pogođen - dodao je glasnogovornik.

Papa je u poruci "Urbi et orbi" osudio slijepo i okutno nasilje terorizma koje se nedavno očitovalo u nekoliko atentata s džihadističkim obilježjem.

Glavni tajnik UN-a osudio napad

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon osudio je samoubilački napad u kojem su ubijene 72 osobe na uskrsnu nedjelju u Lahoreu, nazvavši ga "strašnim terorističkim činom", a francuski predsjednik Francois Hollande izrazio je solidarnost svoje zemlje s Pakistanom.  

- Glavni tajnik odlučno osuđuje samoubilački napad izveden u nedjelju u parku Gulshan-e-Ikbal, u pakistanskom gradu Lahoreu - piše u priopćenju UN-a.

- Glavni tajnik zahtijeva da se počinitelje tog strašnog terorističkog čina brzo privede pred lice pravde - dodaje se u dokumentu.

Najmanje 72 osobe, među kojima brojna djeca, ubijeno je,  a više od 200 je ranjenih u samoubilačkom napadu u krcatom parku u Lahoreu gdje su kršćani slavili Uskrs, no među žrtvama, prema riječima loklanih dužnosnika, ima mnogo muslimana. Odgovornost za napad preuzela je talibanska frakcija Jamaat-ul-Ahrar, koja je ustvrdila da je napad bio usmjeren na pakistansku kršćansku manjinu. 

Francuski predsjednik Francois Hollande prenio je Pakistanu u nedjelju navečer "solidarnost Francuske" nakon samoubilačkog napada, podsjećajući na "nesalomljivu spremnost svoje zemlje da se posvuda nastavi borba protiv terorizma".

Idi na 24sata

Komentari 72

  • 33beg33 28.03.2016.

    gdje je sad emina,imami,muslimani,jeli to vjera ili muhamedovi ratnici koji kopiraju svog idola

  • Di-noAlić 28.03.2016.

    boli briga papu, nema on djece bar službeno, nezna on kako je, a njemu vina daj i janjetine boli ga uvo za EU, pa zar ne kaže biblija ko tebe kamenom ti njega kruhom, eto onda EU ..... šta se bunite

  • zahira45 28.03.2016.

    Samo malo se vratiti u povijest i svakome je jasno da je institucija Crkve podijelila ljude na različite vjere kako bi lakše manipulirala ljudima. Bog je jedan jedini!

Komentiraj...
Vidi sve komentare