Obavijesti

News

Komentari 72

Osudili 'fanatično nasilje' nad kršćanima: 'Užasni masakr...'

Osudili 'fanatično nasilje' nad kršćanima: 'Užasni masakr...'
1

Reakcija Vatikana na napad u Pakistanu: 'Još jednom ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije. S Papom molimo za žrtve, mislimo na ozlijeđene, obitelji žrtava...'

VIDEO

Samoubilački napad u Pakistanu u kojem je ubijeno najmanje 65 ljudi, uglavnom žena i djece, bacio je tamnu sjenu na blagdan Uskrsa i fanatičnom snagom pogodio kršćansku manjinu, reagirao je u nedjelju navečer Vatikan.

U izjavi za tisak glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi je rekao da je papa Franjo informiran o tom "užasnom masakru više desetaka nedužnih koji baca tužnu sjenu na blagdan Uskrsa" .

- Još jednom ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije. S Papom molimo za žrtve, mislimo na ozlijeđene, obitelji žrtava, članove kršćanskih manjina koji su još jednom na udaru fanatičnog nasilja, a cijeli pakistanski narod je pogođen - dodao je glasnogovornik.

Papa je u poruci "Urbi et orbi" osudio slijepo i okutno nasilje terorizma koje se nedavno očitovalo u nekoliko atentata s džihadističkim obilježjem.

Glavni tajnik UN-a osudio napad

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon osudio je samoubilački napad u kojem su ubijene 72 osobe na uskrsnu nedjelju u Lahoreu, nazvavši ga "strašnim terorističkim činom", a francuski predsjednik Francois Hollande izrazio je solidarnost svoje zemlje s Pakistanom.  

- Glavni tajnik odlučno osuđuje samoubilački napad izveden u nedjelju u parku Gulshan-e-Ikbal, u pakistanskom gradu Lahoreu - piše u priopćenju UN-a.

- Glavni tajnik zahtijeva da se počinitelje tog strašnog terorističkog čina brzo privede pred lice pravde - dodaje se u dokumentu.

Najmanje 72 osobe, među kojima brojna djeca, ubijeno je,  a više od 200 je ranjenih u samoubilačkom napadu u krcatom parku u Lahoreu gdje su kršćani slavili Uskrs, no među žrtvama, prema riječima loklanih dužnosnika, ima mnogo muslimana. Odgovornost za napad preuzela je talibanska frakcija Jamaat-ul-Ahrar, koja je ustvrdila da je napad bio usmjeren na pakistansku kršćansku manjinu. 

Francuski predsjednik Francois Hollande prenio je Pakistanu u nedjelju navečer "solidarnost Francuske" nakon samoubilačkog napada, podsjećajući na "nesalomljivu spremnost svoje zemlje da se posvuda nastavi borba protiv terorizma".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa