To je to što me zanima!

Osumnjičenik za ubojstvo Pukanića tužio Hrvatsku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Milenka Kuzmanovića (25) teretilo se da je sa S. Đurovićem obećao pomoć u bijegu R. Matanića. Zbog nedostatka dokaza pustili su ga iz pritvora
Vidi originalni članak

Odvjetnici Milenka Kuzmanovića (25), koji je 55 dana proveo u zagrebačkom zatvoru zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo novinara Ive Pukanića i Nike Franjića, tužili su Hrvatsku. Kuzmanović će tražiti oštetu. U razgovoru za srpske "Večernje Novosti" rekao je da mu nije toliko bitan novac, koliko papir kojim će se isprati ljaga s njegova imena. U krivičnoj prijavi na osnovu koje je i uhićen Kuzmanović se teretio da je sa Slobodanom Đurovićem obećao pomoć u bijegu Roberta Matanića i brata Luke. Navodno, zadatak Kuzmanovića bio je da vozi automobil kojim bi osumnjičeni pobjegli.
- Proveo sam u zatvoru gotovo dva mjeseca bez ikakvih dokaza. Hrvatska policija me označila kao vozača koji je trebao omogućiti bijeg Roberta Matanića, osumnjičenog za ovo dvostruko ubojstvo. Moj jedini grijeh je bio što već nekoliko godina poznajem Roberta. Tog kobnog dana, kada sam uhićen na benzinskoj postaji nedaleko od granice Hrvatske sa Srbijom, trebao sam Mataniću predati ovlaštenje njegova odvjetnika u Beogradu, jer mu je bio zabranjen ulazak u Srbiju - rekao je Kuzmanović.
Prema njegovim riječima, dočekalo ga je 20 do zuba naoružanih specijalaca. Kasnije je saznao da su pola sata ranije na istome mjestu uhićeni Matanić i Slobodan Đurović.
- Hrvatski policajci su me tijekom transporta do Zagreba tukli i tjerali da priznam kako sam s Đurovićem planirao odvesti Matanića, iako Slobodana uopće ne poznajem. Prvi put sam ga vidio u hodniku zagrebačke policije nakon uhićenja. Za vrijeme pritvora bio sam u samici - završio je Kuzmanović.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • slama 30.01.2009.

    ma šta tužio,trebo nas je sve dič bombom u zrak,ha,ha

  • sikorsky 29.01.2009.

    Zapamtite šalabajzeri nešto.Nedužan je svako kome krivda nije dokazana!

  • zdtaja 29.01.2009.

    Bolje bi vam bilo da tražite ubojice u susjedstvu.To je očito neki vrlo moćan hrvat,pa sad pokušava pebaciti lopticu na sasvim drugu stranu.I nikad se naće doznati ko je pravi naručitelj bez obzira koga murja zatvorila i sudstvo osudilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare