To je to što me zanima!

Osumnjičenoj šestorici odredili mjesec dana istražnog zatvora

Stjepko Boban je porekao krivnju, a Zdravko Livaković je, prema riječima svog odvjetnika, iznosio aktivnu obranu jer je apsolutno uvjeren u svoju nevinost
Vidi originalni članak

Zagrebački Županijski sud odredio je jednomjesečni pritvor šestorici osumnjičenih za zloporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita u aferi HAC, piše Večernji list

Zdravko Livaković, Milivoj Mikulić, Damir Kezele, Ivan Berket, Stjepko Boban i Miroslav Bunić tijekom dana su ispitivani u USKOK-u, nakon čega su dovedeni u zagrebački Županijski sud. 

Pritvor im je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Tijekom istrage predloženo je ispitivanje više od 90 svjedoka

Osumnjičeni su da su sudjelovali u izvlačenju novca iz HAC-a, a istražitelji također sumnjaju da su dio tog novca zadržali za sebe.

Stjepko Boban je porekao krivnju, a Zdravko Livaković je, prema riječima svog odvjetnika, iznosio aktivnu obranu jer je apsolutno uvjeren u svoju nevinost.

Uhićenja su uslijedila nakon svjedočenja bivšeg člana Uprave HAC-a Josipa Sapunara koji je posredovao u izvlačenju 40 milijuna kuna iz HAC-a. 

Po onom što je zasad poznato, sumnja se da je novac izvlačen putem tvrtke Igora Premilovca Remorker Internation, a u tom poslu, kako se sumnja, sudjelovale su i tvrtke Viadukt, Strabag, Osijek Koteks i Zagorje-Tehnobeton.

Kako Večernji doznaje od njegovog kolege iz HDZ-a, direktor tvrtke Zagorje-Tehnobeton Miroslav Bunić je već danas prijepodne sam otišao u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • mazaluna 25.10.2013.

    Ajde dečki mjesec dana nije tak strašno a i sami znate da je to komedija koja će kao i sve ostale pasti u zaborav.Blaženo naše sudstvo-

  • KORISNICA_5 25.10.2013.

    nema ništa od tih nemilih uhićenja, opet će se nekako politika umješati, 3 dana će se nemilo o tom pisati a poslije toga UJO VUK MAGARCA, brate vratite sve ukradeno u državnu riznicu a cilu ekipu zaposlite negdje za 2000,00 kn mjesečno a ne ih stavljati u zatvore opet na državni proračun

  • ZlatkoSrdoč 25.10.2013.

    blokada računa pa neka i njihove obitelji vide kako je kad se nema za režije i hranu . Ima njih još za remetinec šta se čeka sa velikim ribama .?

Komentiraj...
Vidi sve komentare