To je to što me zanima!

Otac djevojčice koji je nasrnuo na učitelja može dobiti od pet mjeseci do osam godina zatvora

Muškarac (48) koji je tijekom nastave u OŠ Majstora Radovana u Trogiru napao učitelja, kazneno je prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi. Gradonačelnik Trogira, Ante Bilić osudio je napad u obrazovnoj ustanovi
Vidi originalni članak

Otac djevojčice koji je u srijedu ušetao u Osnovnu školu Majstora Radovana u Trogiru kako bi se obračunao s učiteljem predan je pritvorskom nadzorniku. Naime, 48-godišnjak se tereti za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi po osnovanoj sumnji da je uporabom sile spriječio djelatnika u obavljanju službenih radnji, ometao odvijanje nastave i provedbe kućnog reda. Prema kaznenom zakonu, muškarac može dobiti kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina, a ako je službenoj osobi nanešena tjelesna ozljeda može biti kažnjen od jedne do osam godina zatvora.

Razlog napada je podsjetimo, potpuno neshvatljiv – učitelj je učenici na nastavi oduzeo mobitel o čemu je ona izvijestila oca koji je došao na sat tražiti da joj se mobitel vrati. Učitelj je to odbio nakon čega je bijesni otac uzeo njegov mobitel, a potom nasrnuo na njega. Cijela dramatična scena odigrala se pred šokiranim sedmašima. U školu je ubrzo stigla policija koja je muškarca privela. Učitelj je zatražio liječničku pomoć.

INCIDENT U ŠKOLI Ravnateljica trogirske škole za 24sata: 'Roditelj je ušao u učionicu i nasrnuo na profesora'

Napad je osudio i gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

- Škole moraju biti mjesto sigurnosti i normalnih radnih uvjeta za prosvjetne djelatnike i za učenike. Problemi, ako ih i ima, se ne rješavaju na ovaj način, fizičkim nasrtajima i to ispred djece koju se traumatizira i demonstrira im se najgori mogući primjer ponašanja u konfliktnoj situaciji. Apeliram na roditelje i cijelo društvo da se odgovorno i civilizirano odnosimo prema školi kao instituciji, prema djelatnicima koji u ionako nezahvalnim uvjetima pripremaju našu djecu za život i da djeci jasno usadimo što je prihvatljivo ponašanje, a što je za svaku osudu. Profesoru želim brz oporavak u svakom smislu – naveo je Bilić.

Ravnateljica škole Zorana Bakula apelirala je da se nešto poduzme kako bi se u školama zaštitili i djelatnici i učenici jer ovo nije izdvojen incident.

- U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi. Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove – kazala nam je ravnateljica Bakula.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Dmitar Kralj 28.03.2024.

    Zašto obmanjujete? Uvjetna osuda i ništa više. Novinari tumače KZ. Smiješno.

  • papi 28.03.2024.

    Nema on šta uzimati privatnu imovinu, poslati učenika dom, neopravdani sat i ukor. Ti profesori si svašta dopuštaju

  • Pastafaristia 28.03.2024.

    E, sad moramo vidjeti da li je otac član prave stranke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare